Dakreparatie Zeeland

Dakreparatie laten uitvoeren?

Ontvang een gratis offerte & bespaar op de kosten!

085 500 9917

Nu bereikbaar.


Dakreparatie Terneuzen

Stel een dakreparatie in Terneuzen nooit uit: schade in je dakoppervlak kan veel problemen veroorzaken. Onbehandeld kan een beschadiging nog meer problemen met de dakconstructie opleveren, waardoor een dakreparatie misschien niet eens meer voldoende is. Schakel bij schade dus zo snel mogelijk een vakman in. Hulp nodig?

Start gratis offerteaanvraag!

Door een gratis offerte aan te vragen kan je besparen tot wel 40%. De aanvraag is geheel vrijblijvend en gratis.

Op deze pagina lees je over de verschillende soorten dakreparaties die dakdekkers uitvoeren, en wanneer deze nodig zijn. Je vindt meer informatie over de kosten én we geven je praktische bespaartips.

dakreparatie Terneuzen

Wanneer is een dakreparatie nodig?

Als je dak beschadigd is, is een dakreparatie nodig. Het liefst zo snel mogelijk, om verdere schade te voorkomen. Je merkt dat dit nodig is als je last hebt van vocht- of zelfs schimmelplekken op muren of plafonds. Dakschade kan ook vochtplekken veroorzaken aan de bovenkant van je muur, omdat het water via deze plek naar beneden loopt.

Keren de problemen regelmatig terug of is de schade te groot? Dan zal de vakman je aanraden om het dakoppervlak te renoveren in plaats van repareren. Op de lange termijn is dit dan de beste en goedkoopste optie om de kwaliteit te herstellen.

Benieuwd naar de kosten? Ontvang een gratis offerte en bespaar tot wel 40%.

Voordelen van onze service

Via onze gratis offerteservice ben je zeker dat je wordt geholpen door een professioneel dakdekkersbedrijf en de scherpste prijsopgave ontvangt.

De grootste voordelen op een rij:

  • Je krijgt een duidelijk beeld van de gemiddelde kosten van een dakreparatie.
  • Je bespaart tot wel 40% op de totaalprijs.
  • De offerteservice is gratis en zonder verplichtingen.

Dakreparatie in Terneuzen nodig?

Vraag een gratis offerte aan en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs!


Wat kost een dakreparatie in Terneuzen?

Hoeveel de reparatie aan je dak kost, hangt af van het type reparatie. Voor een reparatie van een plat dak, betaal je gemiddeld €250,- tot €300,- per m². Het herstellen van schade op een hellend dak, kost ongeveer €150,- tot €350,- per m². Dit lijken hele hoge prijzen, maar houd er rekening mee dat de schade op het dakoppervlak vaak maar klein is, waardoor je niet meerdere vierkante meters hoeft te repareren.

Zit de schade in missende of kapotte nokvorsten, houd dan rekening met €50,- tot €100,- per strekkende meter, en voor het repareren of vernieuwen van je dakgoten betaal je gemiddeld €65,- tot €100,- per m².

Kosten dakreparatie in 2024

Werkzaamheden Gemiddelde prijs*
Dakbedekking plat dak herstellen €250,- tot €300,- per m²
Vervangen kapotte dakpannen €150,- tot €350,- per m²
Nokvorsten vervangen €50,- tot €100,- per strekkende meter
Dakgoten vernieuwen €65,- tot €100,- per strekkende meter

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. arbeidskosten. Vraag voor een exacte prijs een gratis offerte aan.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

De prijzen voor dakreparaties verschillen per situatie. Er zijn namelijk verschillende factoren die invloed hebben op de prijs: het gebruikte materiaal, het type dak dat je hebt en het soort dakbedekking. Hieronder lees je meer over de belangrijkste factoren die de kosten beïnvloeden. Wil jij besparen op de kostprijs? Start je gratisofferteaanvraag aan en bespaar tot 40%!

reparatie dak Terneuzen

Arbeidskosten

De arbeidskosten zijn een grote invloed: dit bepaalt voor ongeveer 35% de totaalprijs! De hoogte van de arbeidskosten hangen onder meer af van de locatie van het bedrijf: vaak is het op het platteland duurder dan in steden.

Soort dakbedekking

Het soort dakbedekking dat je hebt speelt ook een grote rol. Dit bepaalt namelijk voor een groot deel de materiaalkosten. Hoe duurder de dakbedekking dat je hebt, des te hoger de reparatiekosten. Voor het repareren gebruikt de vakman namelijk ditzelfde materiaal.

Type dak

Je daktype speelt ook een rol. Over het algemeen is het herstellen van een plat dak iets goedkoper: dat komt omdat de materiaalkosten lager liggen, en het dakoppervlak een stuk toegankelijker is. Bij schuine daken moet vaak een steiger of ladder ingezet worden, waardoor de prijs juist stijgt. Bovendien liggen de materiaalkosten voor schuine daken vaak iets hoger.

Voorrijkosten

Bijna elk dakdekkersbedrijf brengt voorrijkosten in rekening. Deze liggen rond de €0,25 tot €0,50 per kilometer. Dit bedraagt ongeveer 5% van de totaalprijs. Het is dus altijd slim om te kiezen voor een bedrijf in de buurt, zodat je het aantal kilometers (en de voorrijkosten) zoveel mogelijk beperkt.

Spoedtoeslag

Heb jij met spoed een vakman nodig voor een dakreparatie in Terneuzen? Dan betaal je waarschijnlijk een spoedtoeslag. Deze spoedtoeslag verschilt per bedrijf en hangt ook af van het moment waarop je een vakman inhuurt. In de avonden en weekenden ligt het tarief vaak hoger dan onder kantooruren.

Dakreparatie bij plat dak

Platte daken zijn gevoeliger voor beschadigingen, omdat regenwater en vuil langer op het dakoppervlak blijft liggen. Een aantal reparaties die vaak voorkomen zijn het herstellen van scheuren en gaten in de dakbedekking. Ook de verbindingen tussen de dakrand en de dakbedekking zijn gevoeliger voor schade.

De reparatie zelf is relatief eenvoudig.

De vakman gebruikt een reparatiestrook en brengt deze aan over de beschadiging. Afhankelijk van het materiaal lijmt (bij EPDM en pvc) of brandt (bij bitumen) hij de reparatiestrook vast aan het oppervlak. Dit zorgt ervoor dat het oppervlak weer helemaal water- en winddicht is, zodat je dakconstructie beschermd blijft.


Dakdekker nodig voor jouw dakreparatie?

Word geholpen door een ervaren en betaalbare dakdekker in de regio en bespaar tot 40%!


Dakreparatie bij schuin dak

Bij een schuin dak is het vaak snel duidelijk wat de oorzaak van de schade is: een lekkende gootsteen, kapotte of zelfs missende dakpannen of nokvorsten die beschadigd zijn. Een dakreparatie bij schuine daken bestaat meestal uit het vervangen van de kapotte dakpannen. Dit is een klus die niet veel tijd in beslag neemt. Wel is het belangrijk dat het snel gedaan wordt, omdat de kans op schade aan de dakconstructie anders heel groot is.

Soms is de schade iets complexer.

Dan zal de vakman de schade eerst op moeten sporen. Andere dakreparaties die regelmatig plaatsvinden op schuine daken, zijn het herstellen van lekkende dakramen, kapotte schoorstenen en een verkeerde aansluiting tussen het dakoppervlak en een dakkapel.

lekkage dak repareren

Kiezen voor dakreparatie of dakrenovatie?

In de meeste gevallen is een dakreparatie voldoende om de schade op je dak te herstellen. Dat is bijvoorbeeld het geval met een scheur of gat in de dakbedekking of missende dakpannen. Alleen in sommige gevallen zal een dakdekker aanraden om te kiezen voor een renovatie in plaats van een reparatie.

Wanneer?

Bijvoorbeeld wanneer je eigen dakbedekking al zodanig verouderd is of deze te erg beschadigd is. Een reparatie is dan onvoldoende om de kwaliteit te herstellen.

Een andere reden om te kiezen voor een dakrenovatie, is als je zelf toe bent aan een andere uitstraling. Door bijvoorbeeld dakpannen met een andere kleur te plaatsen. Renoveren is een stuk duurder dan repareren, omdat je het gehele dakoppervlak moet vervangen.

Wil je graag een dakdekkersbedrijf inhuren om een dak te laten repareren? Vraag een gratis offerte aan voor de exacte prijzen.

Zelf het dak repareren: wel of niet doen?

Wil jij zelf het dak repareren? Wij raden je aan om toch een vakman in te huren. Je hoeft dan geen materialen en gereedschappen te kopen, loopt geen risico omdat je niet het hoge dak op hoeft te klimmen en je weet zeker dat de beschadiging helemaal gerepareerd is. Dit weet je niet zeker als je zelf aan de slag gaat. Sterker nog: als je zonder de juiste kennis een reparatie uit probeert te voeren, kan het zelfs zijn dat je de schade onbewust vergroot.


Recente aanvragen:


Dakreparatie in Middelburg
Dakbedekking herstellen in Vlissingen
Dakpannen vervangen in Goes
Dakreparatie plat dak in Terneuzen
Dakgoten vernieuwen in in Tilburg
Schuin dak repareren in Rotterdam
Nokvorsten vervangen in Den Haag
Dak repareren in Breda

Dak laten repareren? Bespaartips!

Wil jij je dak laten repareren door een vakman, zonder te veel geld uit te geven? Er zijn meerdere manieren om op de kosten te besparen: zo kun je ook met een klein budget toch een vakman inhuren en hoef je niet zelf aan de slag. Hieronder geven we je handige bespaartips voor jouw dakreparatie.

Voorbereidende werkzaamheden zelf doen

Door zelf mee te helpen, bespaar je op de arbeidskosten omdat de werker sneller klaar is. Je kunt voorbereidende werkzaamheden bijvoorbeeld zelf doen: spoor het lek alvast op of verwijder de beschadigde dakbedekking. Op die manier kan de vakman direct aan de slag met het repareren van je dak en houd je de kosten laag.

Dakdekker uit de regio

We raden je altijd aan een dakdekker uit je eigen regio te kiezen. Allereerst omdat deze dakwerker in de buurt is en dus snel ter plaatse is in het geval van spoed. Maar ook wat betreft de kosten heeft een vakman in de eigen regio een groot voordeel: je bespaart op de voorrijkosten!

Elk dakdekkersbedrijf brengt voorrijkosten in rekening: deze liggen tussen de €0,25 tot €0,50 per kilometer. Hoe verder jij weg woont van het bedrijf, des te hoger de voorrijkosten! De meeste bedrijven brengen binnen een straal van een aantal kilometers zelfs helemaal geen voorrijkosten in rekening: zo ben jij het goedkoopst uit.

dak repareren Terneuzen

Dakreparatie in Terneuzen nodig? Ontvang gratis offerte!

Is jouw dakoppervlak toe aan een dakreparatie in Terneuzen? Voorkom onnodige risico’s, en ga niet zelf het dak op: schakel een dakdekker in! De schade is vlot hersteld en beschermt jouw dak én dakconstructie tegen verdere schade en hogere herstelkosten. Een dakdekker kan niet alleen helpen met een dakreparatie, maar bijvoorbeeld ook bij het plaatsen van dakbedekking of het verhelpen van een daklekkage. Wil jij een dakdekkersbedrijf inhuren?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag krijg je een scherpe prijsopgave. Zo bespaar je gemakkelijk tot wel 40% op de kosten! De aanvraag is gratis en zonder verplichtingen, dus je zit helemaal nergens aan vast. Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met de aanvraag en bespaar!

Gratis prijsopgave ontvangen!