Dak laten repareren?

Vraag een gratis offerte aan en ontdek de exacte prijzen!

Gratis - Vrijblijvend

Dakreparatie

Dak stuk? Wees er snel bij met een dakreparatie. Doe je dit niet, dan verlies je veel warmte en kan regenwater bovendien grote schade aanrichten aan je huis en dakconstructie. Een vakman heeft jouw dak in een handomdraai herstelt: ook een dakdekker inhuren?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk de prijsopgaven van experts in jouw regio. Vergelijk en kies zo de goedkoopste dakdekker!

Wanneer is een reparatie noodzakelijk?

Merk je op dat er water via je dak naar binnen lekt? Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk te reageren door een dakdekker in te schakelen voor een dakreparatie. Op het moment dat je dit niet doet, ontstaat er in korte tijd veel meer schade. Zo ben je uiteindelijk nog veel duurder uit!

Beschadigingen kunnen op elk moment ontstaan. Het komt vaak voor bij oudere dakbedekkingen, maar ook bij nieuw dakleer kunnen beschadigingen ontstaan: bijvoorbeeld door een verkeerde plaatsing!

Een dakreparatie is noodzakelijk wanneer:

  • Er scheuren of gaten in je dakbedekking zitten.
  • Als je dakpannen kapot, poreus of weggewaaid zijn.
  • Er na een storm water naar binnen lekt.

dakreparatie wat het kost

Wat kost een dakreparatie?

De kosten voor de reparatie aan je dak hangen af van het soort dakbedekking en het type dak. Bij een plat dak kost een gemiddelde dakreparatie €250,- tot €300,- per m². Bij een hellend dak, bestaande uit dakpannen, liggen de gemiddelde prijzen tussen de €150,- tot €350,- per m².

Waarom zulke hoge prijzen?

Houd er rekening mee dat beschadigingen aan het dak vaak klein zijn. Het te repareren oppervlak is vaak veel kleiner dan een vierkante meter, waardoor de uiteindelijke kosten een stuk lager uitvallen.

Ook is het belangrijk om te weten dat de prijs wordt beïnvloed door meerdere factoren. Hoe duurder jouw dakbedekking, des te hoger de kosten om dit te herstellen. Het vervangen van kleidakpannen is bijvoorbeeld een stuk kostbaarder dan het repareren van betondakpannen. Dat komt omdat de materiaalkosten van kleidakpannen een stuk hoger liggen.

Kosten dakreparatie in 2024

Werkzaamheden Gemiddelde prijs *
Dakbedekking plat dak herstellen €250,- tot €300,- per m²
Vervangen kapotte dakpannen €150,- tot €350,- per m²
Nokvorsten vervangen €50,- tot €100,- per strekkende meter
Dakgoten vernieuwen €65,- tot €100,- per strekkende meter

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. arbeidskosten. Vraag voor een exacte prijs gratis offertes aan.


Dak laten repareren?

Vind een ervaren en betaalbare dakdekker in jouw regio en bespaar tot wel 40%!


Dak repareren: wat doet de dakdekker?

Laat je een lekkage aan je dak repareren? De dakdekker volgt dan de volgende stappen:

  • Stap 1. Dakinspectie: de vakman controleert eerst zelf het dakoppervlak. Zo krijgt hij een beeld van de kwaliteit van de dakbedekking en kan hij de beschadigingen en zwakke plekken goed opsporen. Soms is niet direct duidelijk waar de lekkage ontstaat, dan gaat hij over tot een lekdetectiemethode.
  • Stap 2. Lek opsporen: om het lek op te sporen maakt de vakman gebruik van rookgas. Dit blaast hij onder je dakbedekking. De rook zoekt de weg met de minste weerstand naar buiten, waardoor het via de scheuren of gaten naar buiten blaast. Zo is direct duidelijk waar de schade zit. Deze methode wordt vooral gebruikt bij platte daken.
  • Stap 3. Dak repareren: nu voert de vakman de dakreparatie uit. Meestal bestaat dit uit het aanbrengen van een reparatiestrook. Bij hellende daken kan het ook bestaan uit het vervangen van loodslabben, het herstellen van kapotte nokvorsten of het repareren van een lekkende schoorsteen.

Schuin dak laten repareren

Bij een schuin dak zijn oorzaken van beschadigingen divers. Dakpannen zijn vaak van goede kwaliteit, en een lekkage wordt in dat geval vooral veroorzaakt door ouderdom of storm. Tijdens een storm kunnen een aantal dakpannen scheef waaien of kapotgaan. Ook kan het zijn dat de pannen door ouderdom poreus raken en water opnemen. Een reparatie bestaat in dat geval uit het vervangen van één of meerdere dakpannen.

Maar dat is niet de enige mogelijke oorzaak!

Het kan ook voorkomen dat de aansluiting van een dakraam of dakkapel niet goed is. Dit wordt vaak veroorzaakt door kapotte of scheefgewaaide loodslabben. De reparatie bestaat in dat geval uit het vervangen van deze loodslabben, zodat de aansluiting weer waterdicht is. Het herstellen van kapotte dakpannen kost ongeveer €150,- tot €350,- per m² en het repareren van de nokvorsten kost gemiddeld €50,- tot €100,- per strekkende meter.

Plat dak herstellen

Bij platte daken komt dakschade iets vaker voor. Dat komt omdat het materiaal gevoeliger is voor beschadigingen. In de meeste gevallen zal hij de schade herstellen met speciaal dakreparatie tape of een reparatiestrook.

Na het opsporen van het lek maakt de vakman het oppervlak goed schoon: ook het onderdak wordt hier goed schoongemaakt. De reparatiestrook wordt nu verlijmd op het oppervlak. De strook heeft ronde hoeken, zodat het beter vast blijft zitten en de kans op loslaten heel klein is. Met een verzwaarde roller drukt de dakdekker de strook nu goed aan op het oppervlak, zodat het dak weer waterdicht is. De kosten hiervoor liggen rond de €250,- tot €300,- per m².


Dakreparatie nodig? Schakel een dakdekker in!

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de totaalprijs!


Dakreparatie of dakrenovatie: welke kiezen?

In veel gevallen is een dakreparatie voldoende om de schade te herstellen. Dit is een stuk goedkoper dan een volledige dakrenovatie, waardoor je flink op de kosten bespaart.

Wanneer is het dan slim om voor een dakrenovatie te kiezen?

Dit is de beste optie wanneer je dakbedekking al erg oud is, en lekkages steeds vaker terugkeren. Een dakrenovatie houdt in dat je de dakbedekking volledig vervangt, maar je kan er ook voor kiezen om de dakconstructie te vernieuwen. Dit maakt het mogelijk om een compleet nieuw dak te plaatsen of om te investeren in die dakkapel die je al jaren wilt!

Weet je niet wat de beste optie is? De dakdekker geeft je een persoonlijk en onafhankelijk advies, zodat jij de beste keuze kunt maken.

Kun je een dak zelf repareren?

Is het mogelijk om zelf een dak te repareren? Dat hangt af van je ervaring en het type dak.

Heb je een plat dak?

Dan kun je een vloeibare dakreparatie uitvoeren. Dit wordt gedaan met een vloeibaar rubber dat je over de beschadigingen heen aan kunt brengen. Deze methode is niet zo definitief als een reparatie van een ervaren dakdekker. Ook is het belangrijk dat je weet waar de beschadigingen zitten en dat je de juiste materialen hebt om veilig het dak op te klimmen.

Als de schade is ontstaan door het beschadigen of zelfs ontbreken van één of enkele dakpannen, dan kun je dit eventueel ook zelf herstellen. Zeker als je nog een paar reserve dakpannen hebt is het een relatief eenvoudige klus om deze zelf te plaatsen. Ook hier geldt dat je de juiste middelen nodig hebt om veilig het dak op te klimmen, zoals een stevige ladder en eventueel anti-val beveiliging. Heb je dit niet? Geef de klus dan uit handen aan een ervaren dakdekker.


Recente dakbedekking aanvragen:


Dakreparatie in Amsterdam
Dakbedekking herstellen in Rotterdam
Dakpannen vervangen in Alkmaar
Dakreparatie plat dak in Den Haag
Dakgoten vernieuwen in Leeuwarden
Schuin dak repareren in Leiden
Nokvorsten vervangen in Assen
Dak repareren in Lelystad


besparen op dakreparatie uitbesteden

Dak laten repareren? Vergelijk gratis offertes!

Het repareren van je dak geef je dus het beste uit handen aan een vakman. Zo ontstaan er geen andere beschadigingen aan je dak, en weet je zeker dat je dakconstructie niet verder in gevaar wordt gebracht. Een vakman voert de klus snel en vakkundig uit, zodat jij zo snel mogelijk de waterschade in huis kan herstellen. Op zoek naar een dakdekkersbedrijf?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je zo snel mogelijk meerdere prijsopgaves van vakmannen in je regio. Vergelijk de prijzen, en kies de dakdekker met het beste aanbod. Zo bespaar je gemakkelijk tot wel 40% op de kostprijs! De aanvraag is gratis en bovendien vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast!

Gratis offerte ontvangen!