Dakpannen vervangen uitbesteden?

Vraag een gratis offerte aan en ontdek de exacte prijzen!

Gratis - Vrijblijvend

Dakpannen vervangen: een stap-voor-stap gids

Je hebt het waarschijnlijk al eens meegemaakt: een of meerdere dakpannen die verschoven, gebroken of zelfs helemaal verdwenen zijn. Dit kan leiden tot lekkages en schade aan je dak en je woning. Het is dan ook belangrijk om deze situatie zo snel mogelijk aan te pakken. In dit artikel geven we een stappenplan voor het vervangen van dakpannen en bespreken we de kosten wanneer je een dakdekker inschakelt om deze klus voor je uit te voeren.

Dakpannen vervangen uitgelegd in een handige video

De stappen op je gemak nalezen? Onder de video hebben we ze uitgeschreven.

Stap 1: Verken je dak

Voordat je begint met het vervangen van de dakpannen, is het belangrijk om een goed beeld te krijgen van de omvang van het probleem. Ga naar buiten en bekijk je dak van dichtbij. Noteer hoeveel dakpannen er vervangen moeten worden en waar deze zich precies bevinden. Let daarbij op de grootte van de schade en bepaal welke stappen moeten worden genomen om dit op te lossen.

Stap 2: Verwijder de oude dakpannen

Nu je weet welke dakpannen er vervangen moeten worden, is het tijd om die te verwijderen. Begin met de beschadigde dakpannen en werk van boven naar beneden. Gebruik een dakpanhaak om de pannen voorzichtig los te maken en leg ze opzij. Zorg er hierbij voor dat je voorzichtig te werk gaat zodat je geen schade aan andere dakpannen veroorzaakt.

Stap 3: Controleer het dakbeschot

Nu de oude dakpannen zijn verwijderd, is het belangrijk om te controleren of het dakbeschot nog in goede staat verkeert. Dit is het houten gedeelte van je dak waarop de dakpannen liggen. Als dit beschadigd of verrot is, moet het worden vervangen om verdere schade te voorkomen.

Stap 4: Plaats nieuwe dakpannen

Nu je dakbeschot in goede staat verkeert, is het tijd om nieuwe dakpannen te plaatsen. Begin met de dakpannen onderaan en werk naar boven. Zorg dat de nieuwe pannen goed op hun plek liggen en stevig zijn bevestigd. Zorg er hierbij voor dat je de dakpannen op de juiste manier plaatst, zodat het regenwater goed kan worden afgevoerd.

Stap 5: Controleer het dak

Als je alle beschadigde dakpannen hebt vervangen, is het belangrijk om te controleren of alles naar wens is verlopen. Controleer nogmaals of de nieuwe pannen goed op hun plek liggen en dat er nergens meer lekkages voorkomen. Zorg er ook voor dat er geen dakpannen zijn verschoven of beschadigd geraakt tijdens het vervangen van de andere dakpannen.

Wat zijn de kosten van het vervangen van dakpannen?

Als je niet zeker bent van je eigen kwaliteiten wanneer het gaat om het vervangen van dakpannen, dan kan het verstandig zijn om een dakdekker in te schakelen. De kosten voor het vervangen van dakpannen variëren afhankelijk van de omvang van het probleem en het type dakpannen. Over het algemeen kun je rekening houden met een gemiddeld tarief van €45,- per uur. Als er extra materialen nodig zijn, zoals nieuwe dakpannen of dakbeschot, dan zullen deze kosten uiteraard ook in rekening worden gebracht.


Recente dakreparatie aanvragen:


Dakreparatie in Amsterdam
Dakbedekking herstellen in Rotterdam
Dakpannen vervangen in Alkmaar
Dakreparatie plat dak in Den Haag
Dakgoten vernieuwen in Leeuwarden
Schuin dak repareren in Leiden
Nokvorsten vervangen in Assen
Dak repareren in Lelystad

Conclusie dakpannen vervangen

Het vervangen van dakpannen kan noodzakelijk zijn om verdere schade aan je dak en woning te voorkomen. Door goed te kijken naar de omvang van het probleem en zorgvuldig te werk te gaan bij het vervangen van de dakpannen, kun je dit oplossen en de levensduur van je dak verlengen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een dakdekker in te schakelen om deze klus voor je uit te voeren, zodat je zeker weet dat dit op de juiste manier gebeurt.