Bitumen dakbedekking leggen?

Vraag een gratis offerte aan en ontdek de exacte prijzen!

Gratis - Vrijblijvend

Bitumen dakbedekking: alles wat je moet weten

Als je op zoek bent naar een robuuste, duurzame en veelzijdige dakbedekking, is bitumen dakbedekking wellicht iets voor jou. Bitumen dakbedekking wordt al tientallen jaren gebruikt om daken te bedekken in Nederland. In deze tekst leggen we alles uit wat je moet weten over de eigenschappen, kosten en voordelen van bitumen dakbedekking.

Bitumen dakbedekking: samenvatting met belangrijkste informatie


  • Bitumen dakbedekking is een populair type dakbedekking vanwege de uitstekende waterdichte eigenschappen. Het materiaal heeft een lange levensduur van 20-40 jaar en is bestand tegen extreme weersomstandigheden.
  • De kosten van bitumen dakbedekking worden beïnvloed door verschillende factoren, zoals de oppervlakte van het dak en het type bitumen dat wordt gebruikt. Voor 2024 wordt uitgegaan van €60-€80 per vierkante meter.
  • De voordelen van bitumen dakbedekking zijn onder andere de lage onderhoudskosten, de waterdichte eigenschappen en de mogelijkheid om gemakkelijk reparaties uit te voeren.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Vraag direct een offerte aan voor bitumen dakbedekking.


Handig: Een overzicht van alle soorten dakbedekking.

Wat is een bitumen dakbedekking?

Bitumen is een viskeus materiaal dat wordt verkregen uit ruwe olie. Het wordt vaak gebruikt voor dakbedekking vanwege zijn robuuste en waterdichte eigenschappen. Bitumen dakbedekking is verkrijgbaar als rollen of platen en kan worden gebruikt op platte of licht hellende daken. Bitumen dakbedekking wordt ingezet om de dakconstructie droog te houden.

Welke kleuren, maten en stijlen zijn er voor een bitumen dakbedekking?

Bitumen dakbedekking is verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en stijlen. De meest voorkomende kleuren zijn zwart en grijs. Bitumen dakbedekking is verkrijgbaar in rollen of platen en wordt vaak geproduceerd in de afmeting 1×8 meter. Er zijn verschillende varianten bitumen dakbedekking, zoals APP (Atactisch PolyPropyleen) en SBS (Styreen-Butadieen-Styreen).

Wat kost een bitumen dakbedekking?

De kosten voor bitumen dakbedekking variëren afhankelijk van verschillende factoren. De grootte van het dak is een van de belangrijkste factoren. Hoe groter het dak, hoe hoger de kosten. Daarnaast wordt de prijs ook beïnvloed door welk type bitumen er gebruikt wordt. APP is doorgaans goedkoper dan SBS. De kosten voor het materiaal en de installatie hebben op dit moment een gemiddeld tarief van €50-€70 per vierkante meter.

Kosten bitumen dakbedekking 2024

De kosten voor bitumen dakbedekking zullen naar verwachting elk jaar stijgen. In 2024 zullen de kosten voor bitumen dakbedekking naar verwachting €60-€80 per vierkante meter bedragen. Het is ook belangrijk om op te merken dat het gebruik van hogere kwaliteitsmaterialen in de toekomst ook van invloed kan zijn op de kosten.

Welke voordelen biedt een bitumen dakbedekking?

Bitumen dakbedekking heeft verschillende voordelen. Het is bijvoorbeeld duurzaam en kan 20-40 jaar meegaan, mits het goed geïnstalleerd en onderhouden wordt. Het biedt uitstekende waterdichte eigenschappen, waardoor het geschikt is voor verschillende weersomstandigheden. Het is gemakkelijk te onderhouden en te repareren. De lage onderhoudskosten en de lange levensduur maken bitumen dakbedekking een aantrekkelijke optie voor woningbezitters.

Hoe wordt een bitumen dakbedekking geplaatst?

Het installeren van een bitumen dakbedekking vereist dat het oppervlak van het dak vlak en glad is. Dit wordt bereikt door de dakconstructie te inspecteren en eventuele onvolkomenheden, zoals scheuren en gaten, te repareren voordat de dakbedekking wordt aangebracht. Het is ook van essentieel belang om de ondergrond droog en schoon te maken voordat de bitumen dakbedekking wordt aangebracht.

Het installatieproces begint met het aanbrengen van de eerste laag bitumen. Een dikke laag van het materiaal wordt aangebracht op het dakoppervlak en wordt vervolgens uitgevlakt met een spachtel. De volgende laag wordt aangebracht nadat de eerste laag droog is. Het proces wordt herhaald tot de gewenste dikte van het dakbedekking is bereikt. De laatste laag wordt vaak afgewerkt met een laag grind om extra bescherming te bieden tegen UV-straling en andere weersomstandigheden.


Recente dakbedekking aanvragen:


Dakbedekking in Amsterdam
Dakbedekking vervangen in Rotterdam
Dakbedekking hellend dak in Alkmaar
Dakbedekking plat dak Den Haag
EPDM dakbedekking in Leeuwarden
Bitumen dakbedekking in Leiden
Rieten dak in Assen
Groen dak in Lelystad

Bitumen dakbedekking laten plaatsen? Vergelijk gratis offertes!

Bent u op zoek naar een betrouwbaar bedrijf om uw bitumen dakbedekking te plaatsen? Zoek niet verder, want bij ons kunt u eenvoudig gratis offertes vergelijken van gerenommeerde dakbedekkingsbedrijven bij u in de buurt. Door offertes te vergelijken kunt u niet alleen de beste deals vinden, maar u kunt er ook voor zorgen dat u kiest voor een bedrijf dat aan uw specifieke wensen en eisen voldoet.

Vraag nu gratis offertes aan voor het laten plaatsen van uw bitumen dakbedekking en geniet van een mooi en duurzaam dak voor vele jaren. Onze dakbedekkingsbedrijven staan klaar om u deskundig advies te geven en u te helpen bij het maken van de beste keuze voor uw woning of gebouw.