Besparen op daklekkage verhelpen?

Vraag een gratis offerte aan en ontdek de exacte prijzen!

Gratis - Vrijblijvend

Daklekkage: kosten en werkwijze

Dak lekt? Wees er dan snel bij, want de kosten van een daklekkage kunnen snel oplopen. Hoe langer je wacht met herstel, des te groter de schade wordt. Bij ernstige schade kan het zelfs voorkomen dat je hele dakconstructie vervangen moet worden: dan ben je veel duurder uit dan wanneer je alleen het lek had laten repareren. Benieuwd naar de kosten van een daklekkage?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvang je zo spoedig mogelijk tot 5 offertes van bedrijven in jouw regio: kies het beste aanbod en bespaar tot 40%!

Op deze pagina lees je wat het gaat kosten om je daklekkage te herstellen. Aan welke kosten moet je denken en hoe worden deze bepaald? Ook vind je handige bespaartips, om te besparen op de kostprijs!

daklekkage kosten


Kosten daklekkage oplossen

Als je een daklekkage zo snel mogelijk laat repareren, dan houd je de kosten zo laag mogelijk. Voor het opsporen van de lekkage in het dak, liggen de kosten rond de €150,-. Hoe complexer de situatie, en hoe langer het duurt voor het lek gevonden is, des te hoger de kosten.

Voor het herstellen van een lekkage in een plat dak, liggen de gemiddelde kosten rond de €250,- tot €300,- per m². Bij een hellend dak liggen deze kosten rond de €150,- tot €350,- per m².

Waarom zulke hoge bedragen?

Onthoud dat het bij een lekkage vaak gaat om een relatief klein oppervlak, in de meeste gevallen kleiner dan een vierkante meter. Hierdoor zullen de uiteindelijke kosten vaak lager uitvallen.

Omschrijving Gemiddelde kosten *
Lekdetectie dak €150,-
Lekkage plat dak €250,- tot €300,- per m²
Lekkage hellend dak €150,- tot €350,- per m²
Lekkende dakgoten €65,- tot €100,- per meter

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten die per dakdekker verschillen. Exacte prijs weten? Vraag gratis offerte aan!


Besparen op de kosten van je daklekkage?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!


Kosten lekkage plat dak herstellen

Zit er een lekkage in je plat dak? De kans is groot dat er een klein scheurtje in de dakbedekking zit. Door storm, vervuiling zoals takken of bladeren of gewoon door ouderdom kan het voorkomen dat er scheuren ontstaan in het dakleer. Zelf de kleinste haarscheurtjes zorgen voor flinke lekkages en waterschade in huis.

Voor het opsporen van de daklekkage betaal je gemiddeld €150,-. In sommige gevallen is direct duidelijk wat de oorzaak is. Bijvoorbeeld bij een grote scheur, of naden die loslaten. In veel gevallen kost het opsporen iets meer tijd. De vakman gebruikt de rookgastechniek om het gat op te sporen. Hiermee kan hij heel nauwkeurig vinden waar het dak precies lekt, en het zo plaatselijk herstellen. Zo bespaar je op de kostprijs, omdat je maar een klein stuk van je dakbedekking hoeft te repareren! De kosten hiervoor liggen rond de €150,- tot €300,- per m2.

daklekkage laten repareren door vakman

Kosten lekkage schuin dak herstellen

Een lekkage in een schuin dak komt ook met enige regelmaat voor. De oorzaak is hier wel anders. Het kan zijn dat de dakbedekking beschadigd is, in dat geval zijn de dakpannen poreus geworden, is er een dakpan weg- of scheef gewaaid of zijn de nokvorsten beschadigd.

Maar er zijn nog meer mogelijke oorzaken!

Vaak zit de oorzaak van de daklekkage in de aansluiting van een dakraam of dakkapel. Soms zijn de loodslabben, die voor de afdichting zorgen, beschadigd of omhoog gewaaid. Daarna kan regenwater gewoon naar binnen lopen.

Het repareren hangt dus helemaal af van de oorzaak van de lekkage. De vakman controleert eerst waar het dak lekt en zorgt dan voor een dakreparatie. Het herstel bestaat vaak uit het vervangen van één of enkele dakpannen, het vervangen van oude of beschadigde loodslabben of zelfs het repareren van lekkages in de dakkapel. De kosten hiervoor liggen gemiddeld tussen de €150,- tot €350,- per m².


Daklekkage: en nu?

In de onderstaande video wordt uitgelegd welke stappen u moet ondernemen bij een daklekkage.


Mijn dak lekt: hoe kan ik mijn daklekkage repareren?

Bij een daklekkage hoef je niet direct het hele dak te vervangen. Er zijn nog andere opties om de lekkages te herstellen. Hieronder lees je wat er mogelijk is om jouw dak te repareren. Wil je hiervoor een vakman inhuren? Twijfel dan niet en vraag snel gratis offertes aan! Zo word je zo snel mogelijk geholpen en weet je zeker dat je een eerlijke prijs betaalt!

Dakrenovatie

Als de lekkage regelmatig terugkeert en je dakbedekking gewoon flink verouderd is, dan is het slim om te kiezen voor een complete dakrenovatie. Hierbij laat je de hele dakbedekking vervangen. In dit geval heb je de keuze uit verschillende soorten dakbedekkingen, bij een plat dak is dat bijvoorbeeld bitumen, EPDM of pvc en bij een hellend dak zijn dakpannen en leien erg populair.

Bij een plat dak beginnen de kosten voor een renovatie tussen de €25,- tot €80,- per m², afhankelijk van de keuze voor de dakbedekking. Bij een schuin dak liggen de kosten gemiddeld tussen de €10,- tot €150,- per m².

Dakreparatie

In de meeste gevallen is een simpele dakreparatie voldoende. Het herstellen van het dak houdt in dat de vakman een reparatiestrook aanbrengt, of de kapotte dakpannen vervangt. Soms houdt het ook in dat de dakgoot vervangen of hersteld wordt: wanneer de dakgoot lekt kan dit ook betekenen dat je in huis last krijgt van vochtplekken en andere waterschade.

De kosten voor een gemiddelde dakreparatie liggen bij een plat dak rond de €250,- tot €300,- per m², en bij een hellend dak moet je rekening houden met gemiddeld €150,- tot €350,- per m². Gaat het om het repareren van de dakgoot, houd dan rekening met ongeveer €65,- tot €100,- per m².

Dak vervangen

Soms is de schade zo groot, dat de enige optie het dak vervangen is. Dit wordt gedaan als de dakbedekking én de dakconstructie al zo ernstig verouderd of is aangetast door houtrot, dat een reparatie uiteindelijk duurder zou zijn.

Maak je geen zorgen: dit gebeurt alleen in ernstige gevallen. Meestal ben je er op tijd bij en blijft de dakconstructie onbeschadigd. Wil je weten wat het zou kosten om jou dak na een daklekkage te vervangen? Vraag dan gratis offertes aan!


Dakdekker nodig voor jouw daklekkage?

Vind snel een vakman in jouw regio en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs!


Oorzaak daklekkage opsporen: hoe doe je dat?

Voordat de vakman je daklekkage kan herstellen, moet hij eerst de daklekkage opsporen. Hij voert eerst een dakinspectie uit, waarmee hij beschadigingen of zwakke plekken in kaart brengt. Twijfelt hij nog, dan maakt hij gebruik van de rookgastechniek. De rookgastechniek houdt in dat de vakman een speciaal rookgas onder de dakbedekking blaast. Dit zoekt de weg met de minste weerstand, en komt zo via de gaten weer naar buiten.

Dit is een non-invasieve manier om daklekkages op te sporen. Zo kan de schade beperkt blijven en bespaar jij op de reparatiekosten!

Bespaartips: zo kun je de daklekkage kosten drukken

Wil jij een daklekkage laten herstellen door een vakman, maar heb je een klein budget? Dit zijn een paar dingen die je kunt doen om te besparen op de kosten!

  • Kies een lokale dakdekker: door de afstand tussen het dakdekkersbedrijf en je huis zo klein mogelijk te houden, bespaar je gemakkelijk op de kosten. Zo zijn de voorrijkosten namelijk zo laag mogelijk!
  • Help zelf mee: vraag de dakdekker welke voorbereidende werkzaamheden je zelf eventueel kunt uitvoeren, zodat je op de arbeidskosten kunt besparen.
  • Kies goedkope materialen: moet je de dakbedekking vervangen? Kies dan voor een goedkoop materiaal, zoals bitumen, om op de kosten te besparen.
  • Vergelijk offertes: elke dakdekker hanteert zijn of haar eigen tarief. Door te kiezen voor een vakman met de laagste prijs, bespaar je gemakkelijk tot wel 40% op de kosten!

Recente daklekkage aanvragen:


Daklekkage in Amsterdam
Lekkage plat dak in Rotterdam
Dakdekker in Alkmaar
Lekdetectie in Den Haag
Lekkage hellend dak in Leeuwarden
Lekkende dakgoten in Leiden
Daklekkage verhelpen in Assen
Lekkage in het dak in Lelystad

besparen op daklekkage reparatie uitbesteden

Besparen op kosten daklekkage? Vergelijk gratis offertes!

Lekt je dak en wil je met spoed een dakreparatie uit laten voeren? Ga niet zomaar zelf aan de slag, want dit kan de schade op je dakoppervlak verergeren. Schakel daarom op tijd een dakdekker in, die jouw daklekkage zal opsporen en herstellen! Op zoek naar een vakman in jouw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Na deze aanvraag krijg je zo snel mogelijk de prijsopgaven van experts in je mailbox. Vergelijk de verschillende kosten en kies zo de vakman met het beste aanbod: je bespaart tot wel 40% op de kosten van jouw daklekkage! De aanvraag is gratis en vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast!

Gratis offerte ontvangen!