Dakbedekking laten plaatsen?

Vraag een gratis offerte aan en ontdek de exacte kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Dakbedekking

Als je dakbedekking verouderd of flink beschadigd is, is het aan te raden deze zo snel mogelijk te vernieuwen. Dit beschermt jouw dakconstructie tegen vocht en lekkages en zorgt ervoor dat je droog en warm zit. Benieuwd welke dakbedekking voor jou de beste optie is?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvang je zo snel mogelijk tot 5 offertes van dakdekkers in je regio. Vergelijk en kies de vakman met het beste aanbod!

Op deze pagina lees je meer over de verschillende mogelijkheden bij het bedekken van je dak. Je vindt informatie over de verschillende materialen, de kosten en de gemiddelde levensduur, zodat je een goede keuze kunt maken. Ook geven we antwoord op een paar van de meest gestelde vragen.

wat kost dakbedekking


Wat kost dakbedekking?

De kosten voor het dakdekken hangen voor een groot deel af van het materiaal dat je kiest. Voor een plat dak is dit vaak goedkoper: het materiaal is voordeliger in aanschaf, en het dakoppervlak is vaak kleiner. Bitumen kost gemiddeld €40,- tot €60,- per m², en is daarmee één van de goedkoopste opties. EPDM kost iets meer, gemiddeld €60,- tot €80,- per m², maar de levensduur is ook een stuk langer: 40 jaar!

Op een hellend dak zijn dakpannen populair. Betondakpannen gaan gemiddeld 30 jaar mee en de prijzen beginnen vanaf €40,- per m². Voor een iets meer natuurlijke uitstraling zijn leien, een groendak of zelfs riet een optie. Riet kost gemiddeld €80,- per m² en de kosten voor een leien dak beginnen vanaf €65,- tot €120,- per m².

Kosten dakbedekking in 2024

Soort dakbedekking Levensduur * Prijs per m² **
Hellend dak
Dakpannen 30 jaar €40,-
Riet 40 jaar €80,-
Zink 80 jaar €90,- tot €110,-
Dakplaten 30 jaar €20,- tot €60,-
Leien 40 jaar €65,- tot €120,-
Groendak*** 60 jaar €45,- tot €200,-
Plat dak
Bitumen 25 jaar €40,- tot €60,-
EPDM 40 jaar €60,- tot €80,-
Pvc 25 jaar €50,- tot €70,-
Groendak 60 jaar €45,- tot €200,-

*** Exclusief de kosten voor een wortelbestendige onderlaag.
** Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. arbeidskosten. Vraag voor een exacte prijs gratis offertes aan.
* De Levensduur hangt samen met de kwaliteit van het materiaal en wijze van plaatsing.


Besparen op de kosten van je dakbedekking?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!


Welke soorten dakbedekking zijn er?

Bij dakdekken heb je de keuze uit verschillende materialen. Voor platte en hellende daken zijn er andere opties. Voor platte daken wordt er veel gebruik gemaakt van dakleer, EPDM of zelfs pvc. Bij hellende daken gaat het vaak om dakpannen of riet.

Hieronder lees je meer over de verschillende soorten dakbedekking voor de verschillende soorten daken. Twijfel je over de juiste keuze? Vraag dan gratis offertes aan en laat je adviseren door een vakman!


dekbedekking voor een hellend dak

Dakbedekking voor een hellend dak

Dakbedekking voor hellende daken is van goede kwaliteit en heeft doorgaans een lange levensduur. Je hebt onder meer de keuze uit:

 • Dakpannen: hierbij is er verschil tussen betondakpannen en kleidakpannen. Kleidakpannen zijn een natuurproduct en worden gemaakt van gebakken klei. Door subtiele verschillen in elke dakpan krijgt je dak een heel natuurlijke uitstraling. Een betonnen pannendak is daarentegen een stuk goedkoper en heeft een vergelijkbare uitstraling. Populaire kleuren zijn rood-bruin en grijs-zwart. De kosten voor betondakpannen beginnen vanaf €40,- per m² en de levensduur is gemiddeld 30 jaar.
 • Riet: dit natuurproduct heeft een luxe en natuurlijke uitstraling. Het isoleert bovendien uitstekend waardoor je geen aparte dakisolatie hoeft aan te brengen. De kosten liggen rond de €80,- per m² en daarmee profiteer je van een gemiddelde levensduur van 40 jaar.
 • Zink: een zinken dak geeft je huis een hele luxe en unieke uitstraling. Zink werkt niet en gaat daardoor heel lang mee. Het heeft bovendien nauwelijks onderhoud nodig. Houd er wel rekening mee dat zink niet geluidsisolerend is, daarom plaats je het beste ook goede dakisolatie. De kosten liggen tussen de €90,- tot €110,- per m² en de levensduur is ongeveer 80 jaar.
 • Dakplaten: een andere optie is dakplaten. Deze geven de illusie van dakpannen of dakleien, maar het dak bestaat eigenlijk uit grote platen. Dit maakt dakdekken heel snel en efficiënt, waardoor de kosten lager liggen. De kosten liggen gemiddeld tussen de €20,- tot €60,- per m², afhankelijk van het gekozen materiaal. De gemiddelde levensduur is 30 jaar.
 • Leien: dakleien hebben een hele natuurlijke uitstraling. Het zijn kleine vierkante pannen, maar je kunt ook kiezen voor leien met een afgeronde onderkant voor een uniek karakter. Kunstleien zijn goedkoper en hebben een vergelijkbare levensduur, maar gaan ook minder lang mee. De kosten liggen gemiddeld tussen de €65,- tot €120,- per m² en de levensduur van kunstleien is ongeveer 40 jaar. Natuurleien kunnen tot wel 100 jaar meegaan.
 • Groendak: Bij een lichte helling kun je ook nog kiezen voor een groendak. Hierbij bedek je het dakoppervlak met mossen en vetplanten. Dit isoleert heel goed en zorgt bovendien voor een beter milieu. De kosten liggen tussen de €45,- tot €200,- per m² (afhankelijk van de beplanting) en de levensduur is gemiddeld 60 jaar.

Dakbedekking voor een plat dak

Bij een plat dak heb je de keuze uit onder meer deze materialen:

 • Bitumen: dakleer dat al jarenlang gebruikt wordt om daken te bedekken. Je kunt het gebruiken als dakbedekking voor je schuur of tuinhuis, maar is ook een goede optie voor je woning. Het heeft een gemiddelde levensduur van 25 jaar en kost ongeveer €40,- tot €60,- per m².
 • EPDM: dit is een synthetisch rubber dat tot wel 40 jaar meegaat. Dat komt onder meer doordat het rubber goed op temperatuurwisselingen reageert en er daardoor geen scheuren ontstaan. De gemiddelde kosten liggen rond de €60,- tot €80,- per m².
 • Pvc: dit is een kunststof dakbedekking dat veel wordt gebruikt als dakbedekking voor een tuinhuis. Het voordeel van pvc is dat je zelf een kleur kiest: zo bepaal jij hoe je tuinhuis of schuur er straks uit komt te zien. Pvc gaat gemiddeld 25 jaar mee en kost tussen de €50,- tot €70,- per m².
 • Groendak: op platte daken is een groendak ook een optie. Je kunt ook kiezen voor hele grote planten, struiken of zelfs bomen! Hoeveel onderhoud jouw groendak nodig heeft, hangt vooral af van het soort beplanting dat je kiest. De kosten liggen tussen de €45,- tot €200,- per m² en de gemiddelde levensduur is 60 jaar.

Dakbedekking laten plaatsen?

Vind een dakdekker in jouw regio en bespaar tot wel 40%!


Kies voor dakisolatie: bespaar op de energiekosten

Laat jij je dakbedekking vernieuwen? Dan is het slim om direct te investeren in dakisolatie. Zo hoef je maar één keer een dakdekkersbedrijf inschakelen en bespaar je zo uiteindelijk op de kosten. Veel dakdekkersbedrijven bieden namelijk een mooie kwantumkorting aan!

Waarom kiezen voor dakisolatie?

Een ongeïsoleerd dak is een groot warmtelek. Door te voorkomen dat je warmte verliest houd je de energierekening zo laag mogelijk en verlaag je bovendien je CO2-uitstoot. Daar komt nog bij dat je woning in waarde stijgt en je ook profiteert van een hoger wooncomfort. Meer weten over de grote voordelen van dakisolatie? Kijk dan op milieucentraal.nl.


besparen door je dak te isoleren

Veel gestelde vragen over dakbedekking

Er bestaan nog veel onduidelijkheden over de verschillende soorten dakbedekking: is kunststof of rubber dakbedekking een betere optie? Kan ik het zelf plaatsen of moet ik hiervoor een vakman inschakelen?

Hieronder geeft een ervaren dakdekker antwoord op een paar van deze veel gestelde vragen.

Welke dakbedekking moet ik kiezen?

Dit hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren, daktype en budget. Heb je een plat dak en heb je een klein budget dan is bitumen een goede optie. Heb je een iets groter budget en wil je op de lange termijn goedkoper uit zijn, dan raden we je aan te investeren in EPDM dakbedekking. Als je twijfelt dan kun jij je dakdekker om een persoonlijk advies vragen.

Wanneer dakbedekking vervangen?

Het is tijd om je dakbedekking te vervangen, als deze de uiterlijke levensduur behaald heeft. Na deze tijd is de kans op lekkages en andere beschadigingen erg groot en kun je grote reparatiekosten besparen door je dak opnieuw te bedekken.

Weet je niet hoe oud de dakbedekking is?

Kijk dan eens naar het materiaal zelf: zijn er zwakke plekken? Groeit er veel mos of zijn je dakpannen poreus geworden? Als je vaak last hebt van daklekkages kan dat ook een teken zijn dat de dakbedekking verouderd is. Een ervaren dakdekker kan je ook een persoonlijk advies geven als je twijfelt.

Waarop moet ik letten bij de aanschaf?

We raden je aan om niet alleen te letten op de kostprijs van het materiaal, maar ook op de eigenschappen van het materiaal en de gemiddelde levensduur. Zo kun jij uiteindelijk de beste keuze maken.

Het is ook slim om rekening te houden met eventuele keurmerken, zodat je zeker weet dat je te maken hebt met goede kwaliteit.

Belangrijke keurmerken om op te letten zijn:

 • Het KOMO-certificaat
 • DAKMERK-certificaat
 • VCA-keurmerk
 • Verschillende brancheorganisaties, zoals Vebidak of DWS.

Zelf dakbedekking aanbrengen of laten doen?

We raden aan om een dakdekker in te schakelen voor het plaatsen van dakbedekking. Zo weet je zeker dat het materiaal correct is geplaatst en dat er geen lekkages ontstaan door een verkeerde montage. Een bijkomend voordeel is dat veel dakdekkers een garantie aanbieden voor materiaal en plaatsing. Deze garantie vervalt vaak als je zelf je dakbedekking plaatst.


Recente dakbedekking aanvragen:


Dakbedekking in Amsterdam
Dakbedekking vervangen in Rotterdam
Dakbedekking hellend dak in Alkmaar
Dakbedekking plat dak Den Haag
EPDM dakbedekking in Leeuwarden
Bitumen dakbedekking in Leiden
Rieten dak in Assen
Groen dak in Lelystad


besparen dakdekker dakbedekking leggen

Specialist voor dakbedekking inschakelen? Vergelijk gratis offertes!

Op zoek naar een dakdekker voor jouw nieuwe dakbedekking? Goede keuze: je nieuwe dak is snel geplaatst en je hoeft zelf niet het hoge dak op te klimmen. Bovendien krijg je een persoonlijk advies en weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Op zoek naar een dakdekkersbedrijf?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag krijg je zo snel mogelijk meerdere offertes toegestuurd. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de vakman met het beste aanbod. Op die manier bespaar je gemakkelijk tot wel 40% op de kostprijs. De aanvraag is gratis en bovendien helemaal vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.

Gratis offerte ontvangen!