Dakbedekking Utrecht

Dakbedekking laten aanbrengen?

Ontvang een gratis offerte & bespaar op de kosten!

085 500 9974

Nu bereikbaar.


Dakbedekking Utrecht

Je dakbedekking in Utrecht is een heel belangrijk onderdeel van je dakoppervlak. Als deze beschadigd of verouderd is, is het belangrijk om je dakafwerking zo snel mogelijk te herstellen of zelfs te vervangen! Hier schakel je het beste een vakman voor in, zodat je zeker weet dat je dak goed beschermd is tegen neerslag. Op zoek naar een dakdekker in jouw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je een scherpe prijsopgave. Bespaar zo tot wel 40% op de kosten!

Op deze pagina lees je meer over dakbedekking en de vele mogelijkheden: je vindt meer informatie over de verschillende materialen en de bijbehorende kosten. Je vindt hier ook handige bespaartips voor als jij je dakbedekking wilt vervangen!

dakbedekking

Wanneer dakbedekking vervangen?

Er zijn verschillende momenten waarop het slim is je dakbedekking te vervangen. Doe dit bijvoorbeeld als je lekkages regelmatig terugkeren: dit is een teken dat de afwerking flink verzwakt is, en op de lange termijn is het goedkoper om het dak opnieuw te bedekken.

Maar er zijn nog meer momenten waarop het slim is je dakbedekking in Utrecht te vervangen.

Hoe weet je dat het tijd is om je dak opnieuw te bedekken?

 • Je hebt regelmatig last van lekkages en het dakleer is flink verzwakt.
 • De dakafwerking heeft zijn uiterste levensduur behaalt.
 • Je wilt de uitstraling van je huis veranderen met nieuwe dakbedekking.
 • Je voert een complete dakrenovatie uit en wilt ook het dak vervangen.

Voordelen van onze service

Besteed het dakdekken uit aan een betaalbare vakman in jouw regio! Door gebruik te maken van onze gratis offerteservice vind je snel en gemakkelijk de specialist met het beste aanbod. De grootste voordelen op een rij:

 • Je krijgt een compleet beeld van de gemiddelde kosten van nieuwe dakbedekking.
 • Een offerteaanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.
 • Zo bespaar je tot wel 40% op de totale kosten.

Nieuwe dakbedekking in Utrecht nodig?

Vind een dakdekker in jouw regio en bespaar tot wel 40%.


Wat kost dakbedekking?

De kosten voor dakdekken hangen voor een groot deel af van het gekozen materiaal. Heb je een hellend dak? Dakpannen zijn populair: de prijs begint al vanaf €40,- per m². Voor leien dakbedekking betaal je gemiddeld €65,- tot €120,- per m² en een zinken dak kost ongeveer €90,- tot €110,- per m².

Heb je een plat dak?

Op de korte termijn is bitumen de beste optie: hiervoor betaal je gemiddeld €40,- tot €60,- per m². Voor EPDM betaal je €60,- tot €80,- per m² en de kosten voor een groendak beginnen vanaf €45,- tot €200,- per m². Bij het vergelijken van de materialen let je niet alleen op de prijs, maar ook op de verwachte levensduur.

Kosten dakbedekking in 2024

Soort dakbedekking Levensduur* Prijs per m²
Hellend dak
Dakpannen 30 jaar €40,-
Riet 40 jaar €80,-
Zink 80 jaar €90,- tot €110,-
Dakplaten 30 jaar €20,- tot €60,-
Leien 40 jaar €65,- tot €120,-
Groendak 60 jaar €45,- tot €200,-
Plat dak
Bitumen 25 jaar €40,- tot €60,-
EPDM 40 jaar €60,- tot €80,-
Pvc 25 jaar €50,- tot €70,-
Groendak 60 jaar €45,- tot €200,-

**Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. arbeidskosten. Vraag voor een exacte prijs een gratis offerte aan.
*De Levensduur hangt samen met de kwaliteit van het materiaal en wijze van plaatsing.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

De kostprijs van nieuwe dakbedekking in Utrecht is afhankelijk van verschillende factoren. Op een aantal van deze factoren heb je zelf invloed, zoals de keuze voor het materiaal. Andere factoren, zoals de arbeidskosten en het type dak, kun je niet beïnvloeden. Dit zijn de belangrijkste factoren die de prijs beïnvloeden:

 • De arbeidskosten: deze verschillen per bedrijf, elke vakman bepaalt namelijk zijn eigen tarief.
 • Het gekozen materiaal: de keuze voor het type dakbedekking heeft een grote invloed op de totaalprijs.
 • Het daktype: welke dakbedekking je kunt kiezen, hangt weer af van het type dak dat je hebt.
 • Eventuele voorrijkosten: de meeste bedrijven brengen voorrijkosten in rekening. Deze verschillen per bedrijf, maar liggen vaak tussen de €0,25 tot €0,50 per kilometer.

dakwerker

Dakbedekking bij plat dak

Heb je een plat dak? Dan is er volop keuze in dakbedekking zoals EPDM, bitumen en pvc. Er is niet één soort afwerking die de beste keuze is, maar er is wel een beste keuze voor jouw situatie. Twijfel je tussen de verschillende materialen, laat je dan persoonlijk adviseren door een vakman. Hieronder lees je meer over de mogelijkheden bij een plat dak. Heb je de hulp van een dakdekkersbedrijf nodig? Vraag dan een gratis offerte aan!

plat dak

EPDM

EPDM is een synthetisch rubber en is dus van nature erg flexibel. Het voordeel hiervan is dat het goed reageert op temperatuurwisselingen en de kans op scheurtjes zo klein mogelijk is. Je bestelt het materiaal volledig op maat: zo weet je zeker dat het perfect past. Bovendien zitten er zo geen naden in je dakbedekking, waardoor de kans op lekkages heel klein is. EPDM is wortelbestendig en daarmee ook een goede basis voor een groendak. Bovendien is je dak beloopbaar, waardoor je voor onderhoud ook gewoon over het dak heen kunt blijven lopen.

De grootste voordelen op een rij:

 • EPDM heeft een hoge elasticiteit.
 • Je dak blijft beloopbaar en vereist weinig onderhoud.
 • Het is 100% recyclebaar.
 • EPDM is wortelbestendig.

De kosten van EPDM liggen hoger dan voor bitumen of pvc, rond de €60,- tot €80,– per m². Maar daar staat tegenover dat de levensduur ook langer is, tot wel 40 jaar!


Epdm laten plaatsen?

Laat je dakbedekking vervangen tegen de scherpste prijs!


Bitumen

Een ander materiaal dat veel gebruikt wordt is bitumen. Heb je een klein budget dan is dit een goede keuze, omdat het een aantrekkelijke prijs heeft. Het is van nature minder elastisch, maar door er tijdens het productieproces APP of SBS aan toe te voegen is het toch goed bestand tegen temperatuurwisselingen. APP- en SBS-bitumen hebben verschillende eigenschappen:

 • APP-bitumen: dit is soepel en buigzaam bitumen. Het is UV-bestendig en heeft maar weinig onderhoud nodig.
 • SBS-bitumen: soepeler dan standaard bitumen. Het heeft een grote kleefkracht en daarmee is de kans op lekkages heel klein.

De gemiddelde kosten voor bitumen beginnen vanaf €40,- tot €60,- per m². De levensduur is ongeveer 25 jaar, dus het is vooral op de korte termijn een voordelige keuze.

Pvc

Een andere optie is pvc. Dit is een kunststof dakbedekking die in Utrecht veel wordt gebruikt voor het dekken van schuurtjes en tuinhuizen. Maar ook voor gewone woningen kan pvc gebruikt worden. Het voordeel van pvc is dat het verkrijgbaar is in praktisch elke RAL-kleur: je kiest dus zelf welke uitstraling jouw dakoppervlak krijgt! Het is bovendien milieuvriendelijk en recyclebaar. Het is, net als EPDM, wortelbestendig, en is ook een goede ondergrond voor een groendak.

De kosten liggen gemiddeld tussen de €50,- tot €70,- per m² en je bent gegarandeerd van een gemiddelde levensduur van 25 jaar.

Groendak

Wil je een uniek dak? Dan is een groendak een goede optie! Bij een groendak laat je het dak bedekken met planten, struiken of grassen. Je kunt er zelfs voor kiezen om bomen te planten! Een groendak heeft grote voordelen:

 • Een uitstekende isolatie
 • Het absorbeert regenwater en reduceert zo overstromingen door de belasting op het riool.
 • Met een groendak draag je bij aan luchtzuivering.
 • Een groendak verhoogt het rendement van je zonnepanelen.
 • Het verlengt de levensduur van je dak tot wel 60 jaar!
Let op: een groendak heeft een wortelbestendige ondergrond nodig, om te voorkomen dat de wortels het dakoppervlak beschadigen. Hiervoor zijn onder meer EPDM of pvc geschikt. De kosten voor deze dakbedekking komen hier dus nog overheen.

De meeste simpele groendaken zijn bekleed met mossen en vetlantjes. Deze hebben weinig onderhoud nodig. Kies je voor een uitgebreid groendak met planten, struiken of zelfs bomen, dan is meer onderhoud vereist. De levensduur is gemiddeld 60 jaar en de kosten variëren van €45,- tot €200,- per m², afhankelijk van de gekozen beplanting.

Dakbedekking bij hellend dak

Bij hellende daken zijn dakpannen al jaren populair om het dak mee te bedekken. Toch is een pannendak echt niet de enige optie: wat dacht je van riet voor een prachtige natuurlijke uitstraling? Of juist leistenen voor een hele luxe sfeer?

Hieronder gaan we verder in op de mogelijkheden van dakbedekking bij een hellend dak. Wil je besparen op de kosten? Vraag dan een gratis offerte aan en bespaar tot wel 40%!

hellend dak

Dakpannen

Dakpannen zijn de meest populaire keuze bij schuine daken. Er is een relatief breed aanbod aan kleuren, variërend van zwart-grijs en bruin-rode dakpannen. Ze bieden een hoge kwaliteit en hebben een mooie, klassieke uitstraling.

Dakpannen zijn verkrijgbaar in verschillende opties. Voor een meer natuurlijke uitstraling kies je het beste voor kleidakpannen of een keramisch pannendak. De kosten hiervan liggen wel iets hoger. Betondakpannen zijn goedkoper maar hebben een minder natuurlijke uitstraling. De kosten voor betondakpannen beginnen vanaf €40,- per m². De levensduur is gemiddeld 30 jaar.

Riet

Riet geeft jouw huis een hele natuurlijke sfeer. Bovendien heeft het van nature een hele goede isolatie. Door de holle vorm van het riet voorkomt het warmteverlies en hoef je niet meer te investeren in verdere dakisolatie.

Niet elk dak is geschikt voor riet!

Je dakoppervlak moet minimaal 45 graden zijn. Dit zorgt ervoor dat regenwater snel van het dak afloopt. Is je dak minder stijl dan blijft vocht te lang liggen, wat rot kan veroorzaken. Zo ben je verzekerd van de langste levensduur. De kosten beginnen vanaf €80,- per m² en de gemiddelde levensduur is 40 jaar.

Leien

Steeds meer mensen kiezen voor een leien dak. Leistenen zijn natuurlijke stenen met een hele luxe uitstraling. Ook hierbij heb je de keuze tussen natuur- en kunstleien.

 • Natuurleien: dit wordt gemaakt van gesteente uit Europa, Azië, Afrika en Amerika. Door de grote diversiteit zijn er heel veel verschillende kleuren. Ze hebben een levensduur van 80 tot wel 100 jaar en zijn stormvast. Een nadeel van natuurleien is dat ze duur zijn vergeleken met andere soorten dakbedekkingen.
 • Kunstleien: deze worden gemaakt van een vezelcement. Het voordeel hiervan is dat ze een stuk goedkoper zijn dan natuurleien en toch een vergelijkbare uitstraling hebben. Er is een groot aanbod aan kleuren en formaten mogelijk en qua plaatsing zijn verschillende mogelijkheden. De levensduur is gemiddeld 40 jaar en de kosten beginnen rond de €65,- tot €120,- per m².

Dakplaten

Bij nieuwe huizen wordt steeds vaker gekozen voor dakplaten. Deze bestaan uit verschillende materialen, vaak uit een metaal of aluminium.

Het voordeel van dakdekken met dakplaten is dat het snel gedaan is: een dakdekker hoeft niet elke dakpan individueel te plaatsen, maar plaatst in één keer voor een paar vierkante meter dakbedekking! Dakplaten hebben vaak de uitstraling van echte dakpannen, maar kunnen ook een ander uiterlijk hebben. Hierdoor zijn ze geschikt voor heel veel verschillende huizen.

De levensduur is gemiddeld 30 jaar, en de kosten liggen rond de €65,- tot €120,- per m².

Groen dak

Ook bij schuine daken is een groendak een optie. Meestal bestaat het groendak op een hellend dak uit kleine planten, zoals mossen en vetplantjes. Afhankelijk van de helling van het dak kun je ook grotere planten overwegen: maar heb je echt een schuin dak van een hellingsgraad van meer dan 40 graden dan wordt dit afgeraden.

Het voordeel van een groendak op een schuin dak, is dat er niet altijd een drainage laag nodig is. Door de hellingsgraad loopt het water zelf weg. Een paar grote voordelen van een groendak op je hellend dak:

 • Elk seizoen heeft je dakoppervlak een andere uitstraling.
 • Je bent verzekerd van een uitstekende isolatie.
 • Het vereist weinig onderhoud, zeker als je kiest voor mossen en vetplanten.

De levensduur is gemiddeld 60 jaar en de kosten liggen tussen de €45,- tot €200,- per m².

groendak

Overige soorten

Daarnaast zijn er nog tal van andere opties als dakbedekking voor jouw schuine dak. Wat dacht je van een metalen dak? Aluminium, koper en zink worden veel gebruikt bij nieuwe huizen. Ze hebben een hele robuuste en industriële uitstraling. Bovendien hebben ze een hele lange levensduur die kan oplopen tot wel 100 jaar en vereisen ze nauwelijks onderhoud.

Wel moet je hierbij rekening houden met hogere kosten. De prijzen beginnen vanaf €75,- per m² voor aluminium, en lopen op tot wel €120,- per m² voor zinken dakbedekking.


Op zoek naar een dakdekker voor het vervangen van je dakbedekking?

Word geholpen door erkende dakdekkers!


Waarop letten bij het kiezen van dakbedekking?

Toe aan nieuwe dakbedekking in Utrecht? Bij de keuze voor nieuw materiaal moet je rekening houden met een aantal aspecten: niet alleen de prijs! Hieronder gaan we in op een paar aandachtspunten bij het kiezen van je nieuwe dakoppervlak. Kom je er zelf niet uit? Twijfel dan niet en schakel een vakman in voor een persoonlijk advies: zo ben je verzekerd van de beste keuze!

dakrenovatie

Soort dak

Het daktype heeft natuurlijk een grote invloed: voor platte daken zijn andere materialen geschikt dan voor hellende daken. Maar ook bij een hellend dak is het belangrijk om rekening te houden met de hellingsgraad. Is jouw schuine dak bijvoorbeeld geschikt voor een rieten dakbedekking of kun je beter kiezen voor dakpannen?

Levensduur

Naast de prijs is het ook vooral belangrijk om te kijken naar de levensduur van de materialen. Deze geven aan hoe goed de prijs-kwaliteit verhouding is. Bij een plat dak is bitumen namelijk heel voordelig (€40,- tot €60,- per m²) maar is dit vooral op de korte termijn een goede optie. Dit heeft namelijk een levensduur van 25 jaar, terwijl EPDM tot bijna twee keer zo lang mee gaat en slechts €60,- tot €80,- per m² kost. Op de lange termijn is het dus slimmer om te kiezen voor EPDM. Kijk naar je persoonlijke wensen en voorkeuren en kies zo de beste dakbedekking voor jouw situatie.

Gewenste uitstraling

Hoe wil je dat je huis er uit ziet? Voor een natuurlijke uitstraling raden we kleidakpannen of natuurleien aan. Dit zijn natuurproducten, waardoor er lichte verschillen zijn in elke dakpan. Dit heeft een heel natuurlijke sfeer.

Woon je in een hele moderne woning, dan is de klassieke uitstraling van dakpannen misschien niet de beste optie. Kies dan voor iets dat de moderne sfeer accentueert. Wat dacht je van metalen dakpanelen? Dit ziet er strak en heel modern uit.

Prijs

Bij de keuze voor je dakbedekking in Utrecht is uiteindelijk ook de prijs van belang. Kijk naar je budget en wat je ongeveer wilt uitgeven aan jouw dakrenovatie. Wees hierbij wel realistisch en kijk ook zeker naar de levensduur van de verschillende materialen. Soms is het slimmer om iets meer uit te geven aan een materiaal dat veel langer meegaat.


Recente aanvragen:


Dakbedekking in Soest
Dakbedekking vervangen in Utrecht
Dakbedekking hellend dak in Amersfoort
Dakbedekking plat dak Veenendaal
EPDM dakbedekking in Nieuwegein
Bitumen dakbedekking in Zeist
Rieten dak in Bilthoven
Groen dak in Houten

Zelf dak bedekken of uitbesteden?

Kan ik zelf dakdekken? Het is aan te raden om dit uit te besteden aan een vakman, omdat het werken op hoogte altijd risico’s met zich meebrengt. Een vakman beschikt over de juiste materialen en gereedschappen die ervoor zorgen dat er geen valgevaar is.

Daarnaast is het plaatsen van dakbedekking niet eenvoudig: dit moet goed gebeuren om ervoor te zorgen dat je dak en huis beschermd zijn tegen neerslag. Ga je zelf aan de slag, dan is de kans groot dat er toch openingen zijn die regenwater doorlaten, met grote schade als gevolg. Door direct een vakman in te huren voorkom je dit soort problemen.

Keurmerken voor dakwerken

Dakdekkersbedrijven kunnen over een aantal keurmerken beschikken, bijvoorbeeld voor het waarborgen van hoge kwaliteit of speciale milieu, veiligheid en gezondsheidseisen.

Een aantal keurmerken die belangrijk zijn voor de dakdekkersbranche

 • Het KOMO keurmerk wordt gegeven aan dakdekkersbedrijven die werken met materiaal van hoge kwaliteit.
 • Wanneer een dakdekkersbedrijf voldoen aan strenge eisen op het gebied van veiligheid, het milieu en gezondheid krijgen ze het VCA keurmerk. Meer informatie vind je op VCA keurmerk.
 • Dakmerk is een keurmerk dat de strenge kwaliteitseisen voor platte daken waarborgt. Voor meer informatie kan je dakmerk.nl bezoeken.

Tips om te besparen op de kosten

Zo bespaar jij op de kosten van je nieuwe dakbedekking in Utrecht:

 • Kies voor betaalbare materialen: let niet alleen op de prijs, maar ook op de levensduur en kies voor het materiaal met de beste prijs-kwaliteitverhouding.
 • Schakel een bedrijf in de regio in: zo houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Regel een kwantumkorting: hoe groter het dakoppervlak, des te lager de prijs per vierkante meter. Schakel dus samen met je buren één vakman in en bespaar zo op de kostprijs!
 • Voer zelf puin af: voer je eigen oude dakbedekking af naar de vuilstort en bespaar op de afvoerkosten.
 • Help mee: door zelf je oude dakbedekking te verwijderen kan de vakman direct aan de slag en houd je de arbeidskosten zo laag mogelijk.
 • Subsidie aanvragen: Op energiesubsidiewijzer.nl staat een handig overzicht met alle mogelijke subsidies.

dakbedekking kosten

Nieuwe dakbedekking in Utrecht nodig? Ontvang gratis offerte!

Heb jij nieuwe dakbedekking nodig in Utrecht? Schakel dan de hulp van een dakdekkersbedrijf in. Een vakman geeft je een persoonlijk advies en zorgt ervoor dat jouw dak snel vernieuwd is met het beste materiaal. Bovendien krijg je een goede garantie op materiaal en plaatsing! Een dakdekker kan niet alleen helpen bij het plaatsen van dakbedekking, maar ook helpen bij een daklekkage of dakreparatie. Op zoek naar een vakman?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Krijg een offerte met de scherpste prijzen, je kan tot wel 40% besparen. De offerteaanvraag is gratis en verder helemaal vrijblijvend: je zit dus nergens aan vast.

Gratis offerte ontvangen!