Daklekkage Noord-Holland

Daklekkage laten verhelpen?

Ontvang een gratis offerte & bespaar op de kosten!

085 500 9915

Nu bereikbaar.


Daklekkage Naarden

Daklekkage in Naarden? Schakel met spoed een dakdekker in om grotere schade te voorkomen! Een lekkage kan flinke houtrot in de dakconstructie veroorzaken, en dan is een reparatie alleen niet meer voldoende. Voorkom hoge kosten en schakel direct een vakman in!

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je een scherpe prijsopgave van een expert in jouw regio.

Op deze pagina lees je meer over daklekkage. Wat veroorzaakt een lek in je dak eigenlijk en wat zijn de gevolgen hiervan? Je vindt ook meer informatie over de kosten voor het herstel van een lekkend dak én je krijgt tips om lekkages te voorkomen.

Voordelen van onze service

Met onze gratis offerteservice krijg je een offerte van een dakdekker uit jou regio.

De grootste voordelen op een rij:

 • Je krijgt een totaalbeeld van de gemiddelde kosten.
 • Je laat je daklekkage herstellen door de vakman met het beste aanbod.
 • Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten
 • Je offerteaanvraag is gratis en bovendien helemaal vrijblijvend!

daklekkage Naarden

Met spoed een dakdekker nodig?

Heb je last van een daklekkage in Naarden? Schakel bij een daklekkage met spoed een vakman in om deze te herstellen. Lekkages zorgen voor flinke schade in huis én in je dakconstructie. Hoe langer je dit negeert, des te groter de schade en uiteindelijk ook hoe hoger de kosten!

Geef je aan dat je last hebt van een daklekkage dan komt de dakdekker zo snel mogelijk naar je toe om de schade te herstellen. Zo houd je de vochtschade beperkt!

Let op: schakel je met spoed een dakdekker in? Houd er dan rekening mee dat je een spoedtoeslag betaalt. Dit is geen reden om het herstel uit te stellen, omdat de kosten dan nog hoger oplopen.

Benieuwd hoeveel het kost om een lekkage te laten herstellen? Vraag een gratis offerte aan!

Lekkage in het dak Naarden: grootste oorzaken

Je merkt vochtplekken aan de onderkant van het plafond en als het regen druppelt het water naar binnen: je hebt een lekkage in je dak in Naarden. Er zijn verschillende mogelijke oorzaken van daklekkages, één daarvan is een beschadiging in de dakbedekking. Misschien is er tijdens de storm een dakpan beschadigd of zelfs weggewaaid waardoor regenwater nu naar binnenloopt. Bij platte daken kan het voorkomen dat takken of andere vervuiling scheuren in het dakleer veroorzaakt hebben.

Dit zijn een paar van de grootste oorzaken van daklekkages:

 • Kapotte dakbedekking: door storm, schade of ouderdom.
 • Daklood: dit kan verouderd of versleten zijn. Het is ook mogelijk dat het omhoog gewaaid is waardoor aansluitingen niet meer waterdicht zijn.
 • Dakgoot: als de goot verstopt zit veroorzaakt dit ook lekkages, water zoekt dan een andere weg naar buiten.
 • Schoorsteen: een verouderde schoorsteen laat regenwater door en veroorzaakt ook vervelende vochtplekken in huis.

Gevolgen van een lekkend dak

Een beginnende lekkage in je dak in Naarden heeft een paar vervelende gevolgen: je merkt vochtplekken op en uiteindelijk begint er zelfs schimmel te groeien. Doordat je plafond en muren vochtig worden, laat de wandafwerking los en begint verf af te bladderen. Ook zul je een muffe geur opmerken, dit komt vooral door de hogere luchtvochtigheid in huis.

Laat je de daklekkage niet herstellen dan worden de problemen groter. De kans dat er houtrot ontstaat in je dakconstructie is groot. Mocht het houtrot te ernstig zijn, dan is het niet voldoende om dit te repareren: je moet dan een dakrenovatie laten uitvoeren.

Dit zijn de grootste gevolgen van een dak dat lekt:

 • Lelijke vochtplekken in huis.
 • Schimmelgroei.
 • Loslatende wandafwerking.
 • Muffe geurtjes in huis.
 • Verzwakte dakconstructie door houtrot.

Wat kost een daklekkage verhelpen?

Een lekkage moet je zo snel mogelijk opsporen en laten verhelpen. Voor het opsporen van de daklekkage betaal je gemiddeld €150,-, afhankelijk van hoelang het duurt. Wordt de lekkage veroorzaakt door lekkende dakgoten? Je kunt deze laten vervangen vanaf €65,- tot €100,- per strekkende meter.

In een plat dak kost het herstellen van een daklekkage gemiddeld €250,- tot €300,- per m² en op een plat dak gaat het om een gemiddelde prijs van €150,- tot €350,- per m².

Waarom zo’n hoge prijs?

Het gaat hierbij om een gemiddelde prijs per vierkante meter. Vaak gaat het bij een reparatie maar om een klein oppervlak, waardoor de totaalprijs niet zo hoog is.

Daklekkage herstellen: kosten 2024

Omschrijving Gemiddelde kosten*
Lekdetectie dak €150,-
Lekkage plat dak €250,- tot €300,- per m²
Lekkage hellend dak €150,- tot €350,- per m²
Lekkende dakgoten €65,- tot €100,- per meter

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, die per dakdekker verschillen. Ontvang een gratis offerte en bespaar tot 40%!

lekkage dak Naarden

Daklekkage in Naarden oplossen?

Een lekkage in een pannendak komt af en toe voor. Er zijn hierbij verschillende oorzaken voor daklekkages. Soms is er een beschadiging aan de dakafwerking, zoals kapotte of zelfs missende dakpannen. Het voordeel hiervan is dat het herstel van de lekkage aan jouw schuin dak relatief eenvoudig is: het bestaat uit het vervangen van de kapotte onderdelen.

Vaak ligt de oorzaak iets gecompliceerder.

Hierbij gaat het bijvoorbeeld om lekkages in de aansluiting van dakramen of dakkapellen, of is er een probleem met de schoorsteen of dakgoot. Bij dakramen of dakkapellen komt het af en toe voor dat het daklood verouderd of beschadigd is. Ook kan het gebeuren dat dit tijdens een storm omhoog is gewaaid, waardoor het regenwater gewoon naar binnenloopt. Hij dergelijke lekkages is het dus belangrijk om de exacte locatie eerst te laten opsporen.


Dakdekker nodig voor jouw dakreparatie?

Vraag een gratis offerte aan en bespaar tot wel 40%!


Lekkage in een plat dak

Op een plat dak komt een lekkage regelmatig voor. Doordat regenwater en vervuiling langer op het dakoppervlak blijft liggen, wordt het materiaal van de dakafwerking aangetast en ontstaan er beschadigingen. Zelfs kleine haarscheurtjes kunnen al voor vochtschade in huis zorgen. Er ontstaan dan vochtplekken tegen het plafond of het water loopt via de muur naar beneden.

De schade op een plat dak is vaak te vinden door middel van de rookgastechniek, waarbij de vakman rook onder de dakbedekking blaast. Zo vindt hij zelfs de kleinste scheurtjes en kan hij dit met een reparatiestrook herstellen.

Daklekkage Naarden: wat te doen?

Heb je last van vochtkringen op het plafond of op de muur? Dan is de kans groot dat je last hebt van een daklekkage in Naarden. Het is belangrijk om dit zo snel mogelijk te verhelpen, maar we kunnen begrijpen als je zelf niet weet waar je moet beginnen. Hieronder geven we je daarom een uitgebreid stappenplan voor als je net ontdekt dat je dak lekt.

Wil jij zeker weten dat het dakoppervlak weer zo snel mogelijk volledig waterdicht is? Twijfel dan niet en schakel een vakman in: Ontvang een gratis offerte! Zo bespaar je gemakkelijk tot wel 40% op de kostprijs!

lekkage schuin dak Naarden

Stap 1: Daklekkage herkennen

In films en series is een daklekkage heel duidelijk, met dikke druppen regenwater die via het dak naar binnen vallen. In de realiteit is het helaas niet altijd zo duidelijk dat je last hebt van een lekkend dak. Vaak zijn daklekkages heel subtiel, en merk je dit pas op als er al schade ontstaan is.

Hoe kun je een lekkend dak herkennen?

Er zijn een paar tekenen. Vochtplekken en kringen op het plafond bijvoorbeeld, en loslatende plafond- of wandafwerking. Ook kan er schimmel beginnen te groeien en is er vaak sprake van een muffe geur. Belangrijk om te weten is dat de vochtplekken niet altijd per se tegen de onderkant van het dak hoeven te zitten! Water zoekt altijd de weg met de minste weerstand, en loopt dus naar het laagste punt.

Zo herken je een daklekkage:

 • Vochtkringen
 • Schimmelplekken
 • Muffe geurtjes
Tip: vermoed je een daklekkage? Dan is het belangrijk om foto’s van de schade te maken. Vaak heeft de verzekeraar deze nodig om de hoogte van de schade te bepalen. Maak dus foto’s voordat je de schade laat herstellen.

Dakdekker inschakelen voor het verhelpen van een daklekkage? Ontvang een gratis prijsopgave!

Stap 2: Dakdekker inschakelen

Zodra je de daklekkage in Naarden hebt vastgesteld, is het belangrijk om zo snel mogelijk een dakdekker in te schakelen. Bij ernstige schade is het slim om met spoed een vakman in te huren: hij komt dan zo snel mogelijk naar je toe om het probleem op te lossen. In de avonden of weekenduren betaal je dan vaak een spoedtoeslag.

Waarom is het slim om een daklekkage te laten behandelen door een vakman?

Allereerst voorkom je zo risico’s die komen met het werken op hoogte. Bovendien kan de vakman het lek heel nauwkeurig opsporen, terwijl jij kleine scheurtjes misschien over het hoofd zou zien.

Stap 3: Lekdetectie

De dakdekker begint dan met de lekdetectie in Naarden. In grote lijnen houdt dit in dat hij op een non-invasieve manier op zoek gaat naar het lek.

Met andere woorden: hierbij beschadigt hij de dakconstructie verder niet!

Aan de hand van verschillende lekdetectie methodes kan hij de lekkages heel nauwkeurig opsporen. Populaire methodes zijn de rookgasmethode en ultrasoondetectie. Hieronder lees je meer over de rooktest die gebruikt wordt om lekkages op te sporen.

Rooktest

De rooktest wordt veel gebruikt voor het opsporen van een daklekkage. Hierbij gebruikt de vakman een rookgas die hij onder de dakbedekking blaast. Deze rook is niet schadelijk en kan op elk moment van de dag ingezet worden. Je dakbedekking dient nu als het ware als schoorsteen. De rook onder je dakafwerking zoekt een weg naar buiten, en komt via de gaten in je dakleer omhoog. De vakman weet dus precies waar hij het oppervlak moet herstellen!

Stap 4: Daklekkage verhelpen

De volgende stap is het verhelpen van de daklekkage. De reparatie hangt af van de oorzaak van de daklekkage. Bij hellende daken gaat het meestal om het vervangen van kapotte dakpannen of nokvorsten, het uitvoeren van een renovatie aan de schoorsteen en het vervangen van de dakgoten. Andere reparaties om daklekkages in schuine daken te herstellen, zijn het repareren van het daklood bij dakramen en dakkapellen, om de aansluiting weer volledig waterdicht te maken.

Bij platte daken gebruikt de vakman meestal een reparatiestrook om het lek te dichten. Hij brengt deze aan over het lek en gebruikt lijm om dit stevig vast te maken.


Daklekkage herstellen en besparen op de kosten?

Word geholpen door een betrouwbare en betaalbare dakdekker in je regio en bespaar tot wel 40%!


Daklekkage en verzekering: welke schade is verzekerd?

Als je last hebt van een daklekkage, dan is de kans groot dat de schade wordt gedekt door de verzekering. Let op: het gaat hierbij alleen om de schade ontstaan als gevolg van de lekkage in je dak in Naarden. De daklekkage zelf en het herstel hiervan moet je waarschijnlijk zelf betalen.

De schade wordt gedekt vanuit de opstalverzekering. Meestal ben je vanuit de hypotheekverstrekker verplicht om deze af te sluiten bij het kopen van een huis, waardoor de meeste huiseigenaren een opstelverzekering hebben. De meeste verzekeraars willen wel zeker weten dat de lekkage niet door jou voorkomen had kunnen worden. Heb je dus schade doordat je een dakraam tijdens een storm open hebt laten staan, dan wordt deze niet vergoed.


Recente aanvragen:


Daklekkage in Amsterdam
Lekkage plat dak in Haarlem
Dakdekker in Alkmaar
Lekdetectie in Hilversum
Lekkage hellend dak in Amstelveen
Lekkende dakgoten in Zaandam
Daklekkage verhelpen in Hoofddorp
Lekkage in het dak in Den Helder

Daklekkage voorkomen: handige tips!

Om zeker te weten dat de schade door een daklekkage in Naarden vergoed wordt, is het belangrijk om je dak regelmatig te controleren. Zo kun je aanwijzen dat jij niet verantwoordelijk bent voor de opgelopen schade. Bovendien voorkom je hiermee veel problemen en ben je uiteindelijk goedkoper uit.

Hoe kun je een daklekkage voorkomen?

 • Kies een dakafwerking met een lange levensduur, zodat je zeker weet dat de uiterlijke levensduur nog niet behaald is.
 • Voer regelmatig een dakinspectie uit. Een vakman controleert op zwakke plekken en beschadigingen, zodat je zeker weet dat je dakbedekking van goede kwaliteit is.
 • Maak je dakgoten regelmatig schoon en voorkom verstoppingen in de regenafvoer.
 • Schakel voor dakwerken altijd een vakman in, zodat je zeker weet dat de dakbedekking correct is aangebracht.

lekkage pannendak

Besparen op de kosten? Gratis offerte ontvangen!

Heb jij een lekkage in je dak in Naarden en is het tijd voor een reparatie? Wacht niet te lang en schakel snel een dakdekker in. Hij maakt gebruik van lekdetectie om het lek snel op te sporen en voorkomt zo dat je grote stukken dakafwerking moet vervangen. Een dakdekker kan niet alleen een daklekkage verhelpen, maar ook helpen bij het plaatsen van dakbedekking of een andere dakreparatie. Wil je de hulp van een dakwerker inschakelen?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Ontvang gratis en vrijblijvend een offerte. Je bespaart tot wel 40% op de kosten! De offerteaanvraag is gratis en zonder verdere verplichtingen, dus je zit nergens aan vast!

Gratis offerte ontvangen!