Dakbedekking Zuid-Holland

Dakbedekking laten aanbrengen?

Ontvang een gratis offerte & bespaar op de kosten!

085 500 9919

Nu bereikbaar.


Dakbedekking Leiderdorp

Is jouw dakbedekking in Leiderdorp aan vervanging toe? De juiste keuze voor de dakafwerking heeft invloed op de kwaliteit van jouw dak. Laat je daarom persoonlijk adviseren door een ervaren vakman! Hij plaatst daarna je dakbedekking snel en efficiënt, zodat je verzekerd bent van het beste resultaat.

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je zo snel mogelijk een offerte van dakdekkers in jouw regio. Je bespaart tot wel 40%!

Op deze pagina lees je meer over dakbedekking: je leest wanneer vervangen nodig is, wat dit ongeveer kost en wat je opties zijn. Tot slot geven we je handige bespaartips!

dakbedekking

Wanneer dakbedekking vervangen?

De gemiddelde levensduur van de dakbedekking ligt gemiddeld tussen de 25 tot 60 jaar. Afhankelijk van het materiaal, is het daarna tijd voor een nieuwe afwerking.

Toch kan het voorkomen dat je al eerder toe bent aan nieuwe dakbedekking!

Als je regelmatig te maken hebt met lekkages, dan is dat een teken van verzwakt materiaal. Uiteindelijk is het goedkoper om de afwerking in één keer te vervangen dan om steeds reparaties uit te blijven voeren. Wil je weten hoeveel dit exact kost? Start je gratis offerteaanvraag!

Een uiterlijke verandering kan ook de doorslag geven.

Misschien wil jij je huis graag een meer natuurlijke uitstraling geven, en passen betondakpannen daar niet goed bij. Dan kun je er op elk moment voor kiezen om deze te vervangen door keramische of zelfs leien dakpannen.

Wanneer is het tijd om de dakbedekking te vervangen:

 • Als het de verwachte levensduur gehaald heeft.
 • Wanneer je regelmatig last hebt van lekkages of andere beschadigingen.
 • Als je een andere uitstraling wilt realiseren.

Voordelen van onze service

De grootste voordelen op een rij:

 • Je krijgt een compleet beeld van de gemiddelde kosten.
 • Een offerte is gratis en geheel vrijblijvend.
 • Je besparing loopt op tot wel 40% op de totaalprijs!

Dakbedekking in Leiderdorp laten plaatsen?

Vind snel een dakdekker in jouw regio en bespaar tot 40%!


Wat kost dakbedekking?

De kosten van je nieuwe dakbedekking hangt helemaal af van het materiaal dat je kiest. Over het algemeen geldt dat dakdekken op een hellend dak duurder is, omdat het dakoppervlak groter is. Voor betondakpannen betaal je gemiddeld €40,- per m², maar kies je voor leien dakpannen dan loopt de prijs op tot €120,- per m².

Voor een meer natuurlijke uitstraling is ook riet een optie: dit kost ongeveer €80,- per m².

Heb je een plat dak?

Bitumen is de goedkoopste optie, maar heeft ook de kortste levensduur. Je betaalt gemiddeld €40,- tot €60,- per m² en daarmee is het een goedkope oplossing op de korte termijn, maar op de lange termijn kun je beter investeren in EPDM: dit kost €60,- tot €80,- per m², maar gaat bijna 2 keer zo lang mee!

Kosten dakbedekking in 2024

Soort dakbedekking Levensduur* Prijs per m²
Hellend dak
Dakpannen 30 jaar €40,-
Riet 40 jaar €80,-
Zink 80 jaar €90,- tot €110,-
Dakplaten 30 jaar €20,- tot €60,-
Leien 40 jaar €65,- tot €120,-
Groendak 60 jaar €45,- tot €200,-
Plat dak
Bitumen 25 jaar €40,- tot €60,-
EPDM 40 jaar €60,- tot €80,-
Pvc 25 jaar €50,- tot €70,-
Groendak 60 jaar €45,- tot €200,-

**Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. arbeidskosten. Vraag voor een exacte prijs een gratis offerte aan.
*De Levensduur hangt samen met de kwaliteit van het materiaal en wijze van plaatsing.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

De prijzen van dakbedekking in Leiderdorp zijn afhankelijk van een aantal factoren. De arbeidskosten spelen daarin een grote rol, net als het type dak en eventuele voorrij- en afvoerkosten. Hieronder lees je meer over de belangrijkste factoren die de kostprijs beïnvloeden. Wil je besparen? Vraag dan snel een gratis offerte aan!

dakwerker

Arbeidskosten

Wist je dat elke dakdekker zijn of haar eigen tarief bepaalt? Het is dus logisch dat de kosten voor het dakdekken verschillen per dakdekkersbedrijf. Gemiddeld liggen de kosten voor een dakdekker zelf rond de €45,- per uur, maar er zijn ook bedrijven die een vaste prijs per vierkante meter in rekening brengen.

Gelukkig kun je gemakkelijk besparen op de arbeidskosten.

Door een offerte aan te vragen krijg je altijd het beste aanbod! Dit kan gratis via onze offerteservice.

Type dak

Het type dak dat je hebt speelt op verschillende manieren een belangrijke rol in het bepalen van de prijs. Allereerst: de verschillende dakbedekkingen voor hellende en schuine daken verschilt enorm. Ook de prijzen variëren. Heb je een plat dak dan heb je dus andere keuzes dan voor een hellend dak. Dit speelt ook een rol in de levensduur van de materialen: vaak gaan hellende daken langer mee, omdat water en vuil langer op platte daken blijft liggen.

Daarnaast is het aanbrengen van een plat dak gemakkelijker en een stuk sneller. Voor het bedekken van hellende daken zal de vakman een steiger in moeten zetten, waardoor de kosten verder oplopen.

Materiaal dakbedekking

Je kiest zelf welk materiaal je kiest voor jouw dakafwerking. Maar de keuze voor het materiaal heeft ook een grote invloed op de kosten. Dakpannen zijn één van de meest gekozen soorten afwerking voor hellende daken. Betondakpannen zijn de goedkoopste optie en kosten gemiddeld €40,- per m². Maar voor een mooiere uitstraling, kun je ook kiezen voor keramische- of kleidakpannen. Deze zijn duurder in aanschaf.

Voorrij- en afvoerkosten

Houd er ook rekening mee dat de meeste bedrijven ook voorrij- en afvoerkosten in rekening brengen. De voorrijkosten zijn vaak niet veel, rond de €0,25 tot €0,50 per kilometer: vaak zijn de voorrijkosten binnen een bepaalde straal gratis: daarom is het altijd slim om te kiezen voor een bedrijf in je eigen regio.

Ook voor het afvoeren van puin worden vaak kosten in rekening gebracht. Beschik je zelf over de mogelijkheid om het puin af te voeren, dan is dit een goede manier om te besparen op de kosten.

Dakbedekking bij plat dak

Als het gaat om het vervangen van dakbedekking in Leiderdorp, dan gaat het vaak om een plat dak: de levensduur van platte daken is iets minder lang, omdat dit meer wordt aangetast door neerslag en kou. Bij het bedekken van een plat dak heb je de keuze uit verschillende materialen: je hoeft niet per se te kiezen voor het materiaal dat je nu ook op het dak hebt liggen.

Hieronder lees je meer over de verschillende mogelijkheden bij platte daken. Wil je besparen op de kosten? Vraag dan een gratis offerte aan!

plat dak

EPDM

EPDM is één van de populairste opties, omdat het een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding heeft. Het is een synthetisch rubber, wat ervoor zorgt dat het materiaal heel soepel is. Dakbedekking zet uit en krimpt ineen bij temperatuurverschillen. Doordat EPDM zo elastisch is reageert het hier goed op en ontstaan er geen scheurtjes.

Een bijkomend voordeel is dat EPDM wortelbestendig is. Hierdoor is het een geschikte ondergrond voor een groendak!

EPDM wordt altijd aangebracht met lijm. De vakman brengt de lijm aan op het dakoppervlak en op het materiaal zelf, en gebruikt een verzwaarde roller om dit daarna goed aan te brengen. Voor het plaatsen van EPDM betaal je (inclusief materiaal en arbeidskosten) gemiddeld €60,- tot €80,- en de levensduur is ongeveer 40 jaar.


Epdm laten plaatsen?

Laat je dakbedekking vervangen tegen de scherpste prijs!


Bitumen

Ook bitumen wordt veel gekozen als dakafwerking van platte daken. Het voordeel van bitumen is dat het heel voordelig is. Van nature is het niet heel elastisch, dus om ervoor te zorgen dat het toch goed reageert op temperatuurwisselingen, wordt het bewerkt met APP of SBS.

 • APP-bitumen: in het bitumen is een elastisch kunststof verwerkt, waardoor het soepeler en buigzamer is. Ook vereist het minder onderhoud en is het oppervlak UV-bestendig.
 • SBS-bitumen: in dit geval is er een kunstmatig rubber verwerkt in het leer. Dit maakt het soepeler en buigzamer en geeft het materiaal een enorme kleefkracht. Hierdoor is de kans op lekkages kleiner.

Bitumen kan aangebracht worden door zowel verlijmen als branden. De kosten liggen rond de €40,- tot €60,- en daarmee is het op de korte termijn één van de goedkoopste opties. De levensduur is ongeveer 25 jaar.

Pvc

Een andere optie is pvc als dakbedekking. Pvc is een kunststof en heeft de vorm van een membraan. Tijdens de productie worden er weekmakers aan toegevoegd, waardoor het goed reageert op temperatuurswisselingen.

Een groot voordeel van pvc-daken, is dat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Zo kun je zelf bepalen welke kleur jouw platte dak krijgt. Naast standaard pvc, is het ook verkrijgbaar in de vorm van dakplaten. Deze worden bijvoorbeeld veel gebruikt voor schuurtjes of tuinhuizen.

Pvc kost ongeveer €50,- tot €70,- per m² en gaat tot 25 jaar mee.

Groendak

Steeds populairder wordt ook het groendak: dit houdt in dat je het dakoppervlak bekleed met begroeiing. Dit kan van alles zijn, van vetplantjes en mossen tot struiken en zelfs hele bomen! Het plaatsen van een groendak heeft een paar grote voordelen:

 • Groendaken zorgen voor een hele natuurlijke isolatie.
 • Ze verhogen het rendement van je zonnepanelen.
 • Groendaken verlengen de levensduur van je dakoppervlak naar 60 jaar.
 • Een groendak neemt regenwater op en voorkomt overbelasting van het riool.
Let op: voordat je een groendak kunt aanbrengen is het wel belangrijk dat de ondergrond geschikt is. Deze moet wortelbestendig zijn, zodat de wortels niet het dakoppervlak beschadigen. Hiervoor zijn EPDM en pvc geschikt: de kosten voor deze dakbedekking komt er nog overheen.

Een groendak kost ongeveer €45,- tot €200,- per m²: de prijs hangt af van de beplanting die je kiest. De levensduur is gemiddeld 60 jaar.

Dakbedekking bij hellend dak

Bij een hellend dak heb je de keuze uit andere soorten dakbedekkingen. Dakpannen zijn al jarenlang populair en zijn verkrijgbaar in een breed aanbod aan materialen, kleuren en designs.

Toch is dat zeker niet de enige optie!

Wat dacht je van riet, wat je huis een hele natuurlijke uitstraling geeft. Of een metalen dak voor een meer moderne uitstraling. Laat je altijd adviseren, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Hieronder lees je meer over de verschillende mogelijkheden bij hellende daken. Wil jij ook de dakbedekking op je hellend dak vervangen? Vraag dan een gratis offerte aan!

hellend dak

Dakpannen

Dakpannen zijn de meest gekozen dakbedekking voor hellende daken. Je hebt de keuze uit veel verschillende soorten en kleuren. Zo zijn betondakpannen al jarenlang populair vanwege de scherpe prijs. Je hebt ze in de kleuren rood, bruin en zwart en alles daartussenin.

Voor een meer natuurlijke uitstraling kun je ook kiezen voor keramische dakpannen of kleidakpannen. Deze zijn wel duurder in aanschaf, maar ook de levensduur is langer: tot wel 100 jaar!

De prijs voor dakpannen beginnen vanaf €40,- per m² en de levensduur is gemiddeld 30 jaar.

Riet

Wil jij je dakbedekking vervangen door riet? Dan raden we je aan een gespecialiseerd dakdekkersbedrijf in te schakelen. Alleen dan weet je zeker dat het correct geplaatst wordt.

Een rieten dak ziet er prachtig uit en heeft een uitstekende isolatie: dat komt door de natuurlijke holle structuur van het riet. Je hoeft dus niet meer te investeren in dakisolatie. Niet elk dak is geschikt voor riet als dakbedekking. Het dak moet een minimale hellingsgraad hebben van 45 graden. Hoe steiler het oppervlak, des te langer het riet mooi blijft. Bij minder steile daken komen beschadigingen en lekkages vaker door, bijvoorbeeld door verrotting van het riet doordat regenwater te lang blijft liggen.

Een rieten dak gaat ongeveer 40 jaar mee en kost gemiddeld €80,- per m².

Leien

Wil je graag een hele luxueuze uitstraling creëren, dan zijn leien een hele goede dakbedekking. Leien zijn te verdelen in twee categorieën:

 • Kunstleien
 • Natuurleien

Natuurleien gaan tot wel 100 jaar mee en hebben een prachtige natuurlijke uitstraling. Ze bestaan uit natuursteen en hebben een vierkante of rechthoekige vorm.

Kunstleien worden gemaakt van vezelcement en zien er verder vergelijkbaar uit. De levensduur is minder lang, gemiddeld 40 jaar en ook heeft het een iets minder natuurlijke uitstraling. Dat komt omdat er in natuurleien subtiele verschillen zitten: elke dakpan is uniek. Bij kunstleien zijn alle pannen identiek.

De kosten beginnen rond de €65,- tot €120,- per m².

Dakplaten

Bij hellende daken kun je ook kiezen voor dakplaten om je dak te bedekken. Dit is snel en efficiënt, omdat de dakdekker niet alle dakpannen individueel hoeft te plaatsen. De dakplaten zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende varianten, kleuren en designs. Zo zijn er ook dakplaten verkrijgbaar met de uitstraling van echte dakpannen.

Tegenwoordig zijn ook metalen dakplaten enorm populair. Deze geven je huis een hele industriële en moderne sfeer.

Voor dakplaten betaal je ongeveer €20,- tot €60,- per m² en de levensduur is gemiddeld 30 jaar.

Groen dak

Ook op hellende daken kun je een groen dak plaatsen. Wel ben je dan beperkt tot een extensief groendak: hierbij kies je vooral voor mossen, vetplanten en grassen en dus niet voor struiken of bomen.

Niet elk hellend dak is geschikt voor een groendak!

Het is belangrijk dat de helling tussen de 25 tot 45 graden ligt. Een groendak zorgt voor een uitstekende isolatie en je draagt bij aan een beter milieu. Ook verbeteren ze het rendement van je zonnepanelen, omdat het dakoppervlak ook in de zomer een stuk koeler blijft!

Heb je interesse in een groendak? De kosten liggen rond de €45,- tot €200,- per m² en het gaat tot maar liefst 60 jaar mee!

groendak

Overige soorten

Er zijn nog meer materialen die je kunt kiezen voor het bedekken van jouw hellend dak. Tegenwoordig zijn bijvoorbeeld metalen daken heel populair. Deze hebben een lange levensduur van wel 100 jaar. Bovendien hebben ze een uitstekende kwaliteit en is de kans op lekkages heel erg klein.

Metalen daken zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals zwart en rood. Je kunt zelfs kiezen voor een metalen dak met de uitstraling van dakpannen: zo lijkt het vanaf een afstand net alsof je gewone dakpannen geplaatst hebt.


Dakbedekking aan vervanging toe?

Vind een dakdekker en bespaar op de kosten!


Waarop letten bij het kiezen van dakbedekking?

Jouw dakoppervlak is toe aan nieuwe dakbedekking in Leiderdorp. Hoe maak je de juiste keuze? Hieronder geven we je een paar praktische tips, zodat je zeker weet dat je de juiste dakafwerking kiest. Twijfel je? Vraag dan een advies van een ervaren dakdekker. Die kijkt naar je budget, je wensen en geeft je zo een persoonlijk advies. Vraag gratis een offerte aan, en bespaar!

dakrenovatie

Soort dak

Kijk eerst naar het dak dat je hebt en de hellingsgraad hiervan. Niet alle soorten dakbedekkingen zijn geschikt voor elk daktype. Heb je een hellend dak met een hele flauwe helling? Dan is riet misschien niet de beste keuze. Heb je een beperkt budget? Dan raden we je aan te kijken naar Bitumen of EPDM in het geval van een plat dak, en betondakpannen in het geval van een hellend dak.

Levensduur

Kijk niet alleen naar de prijs van de materialen, maar ook naar de verwachte levensduur. Bij een plat dak, bijvoorbeeld, gaat bitumen tot 25 jaar mee. Hoewel het materiaal goedkoop is in aanschaf, gaat bitumen, dat gemiddeld €20,- per m² duurder is, tot bijna 2 keer zo lang mee! Op de lange termijn is het in dat geval slimmer om te investeren in een iets duurder materiaal.

Gewenste uitstraling

De gewenste uitstraling is heel belangrijk. Dakdekkers vinden het belangrijk dat jouw dak onderdeel is van je huis en niet te veel vloekt qua uitstraling. Heb jij een heel klassiek huis? Dan zullen ze je nooit aanraden om te kiezen voor een metalen dak, maar juist voor iets dat past bij de stijl van je huis. Voor een klassieke uitstraling zijn keramische dakpannen of leien een goede optie. Wil je liever een moderne uitstraling dan is pvc of metaal een goede keuze.

Prijs

Natuurlijk is het ook belangrijk om te kijken naar de prijs. Heb je een beperkt budget, dan is het een goede keuze om voor de kunststenen te gaan. Denk bijvoorbeeld aan betondakpannen of kunstleien. Hiermee ben je een stuk voordeliger uit maar zorg je toch voor een vergelijkbare uitstraling. Kijk ook naar de levensduur, zodat je niet over een paar jaar alweer moet investeren in een nieuw dak.


Recente aanvragen:


Dakbedekking in Den Haag
Dakbedekking vervangen in Rotterdam
Dakbedekking hellend dak in Dordrecht
Dakbedekking plat dak Leiden
EPDM dakbedekking in Zoetermeer
Bitumen dakbedekking in Delft
Rieten dak in Schiedam
Groen dak in Gouda

Zelf dak bedekken of uitbesteden?

Kan ik zelf mijn dak bedekken? In theorie is het mogelijk: maar heb je ervaring? Beschik je over de juiste anti-val bescherming? Vertrouw je erop dat het dak volledig waterdicht is als je dit zelf doet? Als het antwoord op deze vragen nee is dan raden we je echt aan om een vakman in te huren. Allereerst bespaart dit je heel veel tijd. Daarnaast ben je verzekerd van het beste resultaat en voorkom je onnodige lekkages en waterschade.

De voordelen van het inhuren van een vakman:

 • Je bent verzekerd van het beste resultaat.
 • Een dakdekker bespaart jou heel veel tijd en energie.
 • Je voorkomt problemen met de plaatsing en onnodige lekkages.
 • Je krijgt garantie op het materiaal en de montage.

Keurmerken voor dakwerken

Er zijn een aantal keurmerken die belangrijk zijn in de dakdekkersbranche. Hieronder worden een drietal keurmerken uitgelicht:

 • KOMO is een keurmerk dat garandeert dat de producten die het dakdekkersbedrijf gebruikt van hoge kwaliteit zijn. Meer informatie vind je op komo.nl.
 • Het VCA keurmerk wordt gegeven aan dakdekkersbedrijven die voldoen aan speciale eisen op het gebied van veiligheid, het milieu en gezondheid.
 • Wanneer een dakdekkersbedrijf beschikt over het keurmerk Dakmerk voldoen ze aan strenge kwaliteitseisen voor platte daken.

Tips om te besparen op de kosten

Zo bespaar jij op de kosten voor het dakdekken:

 • Kies een lokaal dakdekkersbedrijf: zo bespaar je op de voorrijkosten.
 • Voer zelf puin af: dit kan vaak gratis bij de vuilstort, terwijl dakdekkersbedrijven hier kosten voor in rekening brengen.
 • Help zelf mee: verwijder zelf de oude dakbedekking of zorg ervoor dat de vakman direct aan de slag kan. Zo houd je de arbeidskosten laag.
 • Kies goedkope materialen: ga voor goedkope dakbedekking om zo te besparen op de materiaalkosten.
 • Regel een kwantumkorting: vraag of je buren ook geïnteresseerd zijn in het plaatsen van nieuwe dakpannen. Samen één vakman inschakelen betekent een lagere prijs per m².
 • Een subsidie aanvragen: Je kan een handig overzicht vinden op energiesubsidiewijzer.nl. Kijk altijd of er een subsidie mogelijk is voor de klus!

dakbedekking kosten

Nieuwe dakbedekking in Leiderdorp nodig? Ontvang gratis offerte!

Wil jij nieuwe dakbedekking in Leiderdorp laten plaatsen? Zo bescherm je de dakconstructie tegen kou en neerslag en verbeter je de kwaliteit van je dakoppervlak. Laat je adviseren door een vakman, zodat je zeker weet dat je het juiste materiaal kiest. Een dakdekker kan ook helpen bij bijvoorbeeld een daklekkage of dakreparatie.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vraag een gratis offerte aan en bespaar zo tot wel 40% op de kosten! De offerteaanvraag is gratis en vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast!

Gratis prijsopgave ontvangen!