• Slide1
  • Slide2
  • Slide3
  • Slide4

Toepassing zonneceldakpannen


De zonneceldakpannen van ZEP kunnen op ieder dakvlak worden toegepast dat ook geschikt is voor ‘normale’ dakpannen; de belasting per vierkante meter is gelijk. Doordat de zonneceldakpannen gebaseerd zijn op de traditionele Nelskamp F10U pan zijn bovendien hulpstukken zoals nokvorsten en gevelpannen ruim verkrijgbaar. Dit maakt de zonneceldakpannen van ZEP ideaal voor ieder renovatie- of nieuwbouwproject. 

Montage zonneceldakpannen


De zonneceldakpannen van ZEP worden net als gewone keramische dakpannen ventilerend gelegd op een onderconstructie van tengels en panlatten. 
Vervolgens worden de zonneceldakpannen doormiddel van een intuïtief ‘plug and play’ systeem per dertig stuks (3m2) aan elkaar in serie gekoppeld en aangesloten op een intelligente Power Optimizer van SolarEdge. Dit slimme apparaatje maakt gebruik van de nieuwste technologieën om het rendement te maximaliseren (tot wel 99,8%). Hierdoor heeft u tot wel 25% meer energieopbrengst dan vergelijkbare systemen zonder optimizer. Alle power optimizers worden aan elkaar verbonden in zogenaamde ‘strings’. Doordat de power optimizer het spanningsbeheer van de zonneceldakpannen verzorgt is de omvormer alleen nog verantwoordelijk voor de omzetting van gelijkstroom in wisselstroom. Zodoende is dit een eenvoudige, kosteneffectieve en betrouwbare PV-omvormer met standaard 12 jaar garantie die verlengbaar is naar 20 of 25 jaar. De vaste stringspanning verzekert steeds het hoogste rendement, onafhankelijk van stringlengte en temperatuur.

Gebruik


Wordt er op zonnige dagen meer stroom opgewekt dan u gebruikt? Geen probleem, via de salderingsregeling levert u de stroom die u teveel opwekt terug aan de elektriciteitsnet en gebruikt u het pas zodra het u uitkomt.
Ondertussen kunt u kosteloos de opbrengst en efficiency monitoren via uw computer, laptop of smartphone zodat u altijd gegarandeerd bent van het hoogste rendement. En mocht er zich een storing voordoen? Dan krijgt u daar direct een melding van in uw mailbox. Zo kan de storing direct verholpen worden en blijft het verlies altijd beperkt!

Heeft u interesse in de ZEP zonneceldakpannen, vraag dan vrijblijvend een offerte aan