Meer informatie? Bel +31 (0)527 - 68 69 77

Subsidie

Voor particulieren zijn er ook in 2017 meerdere mogelijkheden om in aanmerking te komen voor een subsidieregeling. Vooralsnog zijn er geen landelijke subsidiemogelijkheden, maar vanuit de lokale overheid zijn er vaak wél mogelijkheden.

Zo is er een aantal gemeenten/provincies dat een subsidie op de investering van zonne-energie beschikbaar heeft gesteld. De hoogte van de subsidies variëren van een percentage op de aanschaf tot een vaste vergoeding op de investering. Om te controleren of er voor uw woonplaats subsidiemogelijkheden zijn voor de aanschaf van zonneceldakpannen kunt u het beste kijken op de website: www.energiesubsidiewijzer.nl.


Goedkope lening

Daarnaast bestaat er voor woningeigenaren de mogelijkheid om gebruik te maken van een lening met een lage rente. Om in aanmerking te komen voor deze EnergieBespaarlening moet de woningeigenaar minimaal twee duurzaamheidsmaatregelen toepassen. Denk hierbij aan vloerisolatie, aanschaf zonneboiler, zonneceldakpannen etc. Meer informatie over deze lening of het afsluiten hiervan kan via: www.energiebespaarlening.nl.


BTW-terugvordering

Als particulier heeft u tevens de mogelijkheid om (een deel van) de BTW terug te vorderen. Doordat u stroom levert aan het energienet, kan u worden beschouwd als ondernemer, en kunt u zich bij de belastingdienst aanmelden als ondernemer. Let op: u hoeft zich hiervoor NIET te registreren bij de Kamer van Koophandel. 


Wij hebben een compleet stappenplan opgesteld voor het terugvorderen van de BTW op de aanschaf van zonneceldakpannen. Dit stappenplan is op te vragen via info@zepbv.nl. Doordat u al snel duizend euro of meer kunt terugvorderen is de BTW-regeling voor particulieren in de praktijk vaak net zo aantrekkelijk of zelfs nog aantrekkelijker dan lokale subsidieregelingen. Bovendien is het één en ander prima te combineren!


Zakelijke subsidies 2017

Voor zakelijke partijen zijn er ook mogelijkheden als het gaat om subsidie op zonnepanelen. Deze mogelijkheden zijn meestal gestaafd op de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Het is aan te raden om onderstaande mogelijkheden af te stemmen met een accountant, vanwege de boekhoudkundige insteek. 


De zakelijke subsidie mogelijkheden voor 2017 zijn:

  • Milieu-investeringsaftrek (afgekort: MIA)
  • Energie-investeringsaftrek (afgekort: EIA)
  • Kleinschaligheidsaftrek (afgekort: KIA)
  • Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL)


Meer informatie over deze subsidies kunt u vinden op de website van de belastingdienst. Bovendien kunt u mogelijk profiteren van SDE+ subsidie maar hier is nog geen duidelijkheid over gegeven door het RVO. De actuele stand van zaken kunt u checken via www.rvo.nl.

Aanmelden nieuwsbrief